menu

Early Day Miners - The Treatment (2009)

mijn stem
3,25 (4)
4 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Secretly Canadian

  1. In the Fire
  2. So Slowly
  3. The Surface of Things
  4. Spaces
  5. How to Fall
  6. The Zip
  7. Becloud
  8. Silver Oath
zoeken in:
avatar van TJN
TJN
Om de traditie te herstellen nu het waarschijnlijk de laatste keer zal zijn gezien de band helaas niet meer bestaat, een berichtje..

In een vorig bericht was ik nog wel eens kritisch... spijt spijt spijt.. want ik vind alles geweldig mooi van deze groep. Het zijn stuk voor stuk mijn favoriete platen, leifplaten!

avatar van TJN
TJN
Deze plaat is wel een trendbreuk te noemen. Van de zes albums die ze uit hebben gebracht is dit die ene die er niet bij lijkt te horen. En prompt een jaar later is de groep uit elkaar! Wisselingen in de band die een andere stijl meebrachten zorgden ervoor dat de band's karakter veranderde. Ergens heel jammer, zullen ze zelf ook wel vinden. Maar waarschijnlijk waren de ideeën in de voor hen zo kenmerkende stijl een beetje op. Wat ik niet gek vind, als je vier prachtige platen kunt afleveren, een vijfde heel mooi album met een hoofdthema van één van de vorige vier en afsluit met, ondanks de verandering in stijl en wisselingen van de wacht, een waardig album met mooie elementen en niet alledaagse details. De koek was op, morgen weer een nieuwe dag.

avatar van TJN
TJN
Toch blijkbaar een doorstart kunnen maken met nieuw materiaal. Nu op de luisterpaal als EDM. Night People. Luister het nu voor de 3e keer.. herkenbaar, datzelfde donkere.. blijft in een sfeer die ik graag hoor.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:43 uur

geplaatst: vandaag om 10:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.