Bruce Willis - The Return of Bruno (1987)

Pop / Soul
Label: Motown

1. Comin' Right Up (3:30)
  2. Respect Yourself (3:53)
  3. Down in Hollywood (5:20)
  4. Young Blood (4:08)
  5. Under the Boardwalk (3:03)
  6. Secret Agent Man / James Bond Is Back (4:48)
  7. Jackpot (Bruno's Bop) (4:12)
  8. Fun Time (3:38)
  9. Lose Myself (3:56)
  10. Flirting with Disaster (4:33)
avatar van EmDee
Acteren is meer voor m weggelegd.

Wat moet ik me hier in hemelsnaam van voorstellen ??

Under the Boardwalk is een leuk nummer, maar de rest is verchrikkelijk !

avatar van EmDee
dieptepunt is imho Jackpot

JonnieBrasco
TOTO schreef:
Under the Boardwalk is een leuk nummer.

Eindelijk een keer met je eens, hoewel het natuurlijk wel een 'guilty pleasure'-nummer blijft

huh Bruce Willis die zingt, haha wel grappig, en idd hij kan beter in films blijven spelen, want hij als ie nu nog zong zou ie zekersteweten Hostage worden, nee grapje, dit album gaat wel, ik wist helemaal niet dat hij ooit heeft gezongen, strange om zijn stem op een album te horen.

avatar van Bighead
Heb hier nog een lp van liggen. Ooit gekregen. Blijft een rariteit, maar omdat ie nogal wat uit klassiekers put (inder the boardwalk, respect yourself, etc.) of op dezelfde voet doorgaat, klinkt het voor de achtergrond nog wel aardig. Beetje zelfde stramien als James Belushi die ook nog wat van dit soort cd's heeft gemaakt.

2,5* voor de durf

avatar van HammerHead
Gisteren voor 1 euro op Parkpop zien liggen. Ik heb toch maar bier van m'n geld gekocht.

avatar van Bighead
Sowieso een wijs besluit.

Was het bier maar een euro? Tss..helaas gemist

avatar van HammerHead
Nee, het bier was maar liefst 2 euro, maar dan heb ik liever een half biertje.

avatar van Bighead
Je hebt gelijk. 1,5* dan maar voor de durf en voor het feit dat het album nu goedkoper is dan een biertje.

apart Album. Coming Right Up is wel leuk.

avatar van musicfriek
Heb deze man nog nooit gemogen (zeker qua acteren niet), maar Under the Boardwalk is wel een fijne guilty pleasure

avatar van kaztor
Ik vind Bruce wel okee, en dat is dit album eerlijk gezegt ook wel.
Bereid je niet voor op een Tool- of King Crimson-belevenis, zet 'm gewoon lekker even aan op de achtergrond ofzo... Zolang je geen meesterwerk verwacht is dit heel aardig en vooral ook sympathiek.

Relax
Alleen omdat meneer een acteur is hoeft hij toch nog niet slecht te zijn in zingen.
Ja ik hoorde Under the Boardwalk, goed nummer en Bruce Willis zijn stem herken je heeeel goed, maar slecht is het niet ofzo.

avatar van jurado
Relax schreef:

Precies! Davis Hasselhoff heeft ook steengoede platen gemaakt...zeker zijn kerstplaat is onovertroffen.

deze dus

EVANSHEWSON
Under the Boardwalk heb ik van deze prima acteur nog gehoord en dat was al veel beter gedaan eerder natuurlijk.

De rest heb ik nooit gehoord, ik wist zelfs niet dat hij een volledig album had opgenomen...

avatar van Hendrix4live
Hij kan best goed zingen en de nummers zijn matig tot aardig alleen kan ik zijn Bluesnummers meer waarderen. Die vind ik toch leuker. Maar ja zonder al die beroemde bluesgitaristen en zo zal dat ook niet zo veel zijn.

Kortom: Matig tot aardig album, maar doe mij dan toch maar een lekkere Die Hard film!

Hartstikke leuk album, lekker vrolijk. Aan het album is af te horen dat hij er veel plezier in had.

avatar van nlkink
De Josti Band heeft ook heel veel plezier.

Sinds enkele dagen loop ik wat zingende acteurs na. Van David Hasselhoff naar de niet onverdienstelijke singer songwriters albums van 'Starsky & Hutch' acteur David Soul naar de matige Don Johnson naar Bruce Willis.

Bruce Willis heeft met The Hoff gemeen dat hij niet kan zingen. Maar goed, één hit heeft hij gescoord met Under The Boardwalk dat in zijn knulligheid ook nog wel weer aardig was. Behalve voornoemd nummer bestaat het gehele album grotendeels uit covers van liedjes waarvan je je toch afvraagt hoe iemand het aandurft om ze überhaupt op te nemen omdat de originelen vele malen beter waren. Het is allemaal ook erg fantasieloos gedaan. Gelukkig zag Bruce in dat acteren toch meer 'zeg maar' zijn ding was.

avatar van liefkleinhertje
Bruce Willis heeft geen drank probleem en dat is jammer want als die nuchter is heeft ie al een hoofd of ie net een kratje bier op heeft (zie foto) ken je nagaan hoe die dr dan bij loopt als die wat opheeft

avatar van Jan Wessels
Vandaag kwam ik de CD tegen op een rommelmarkt voor 50 cent en gelijk maar meegenomen. De single Under the Boardwalk van Willis kende ik nog uit die tijd. Ik vond dat altijd een heel aardige cover.
Ik was altijd wel wat verrast dat Willis indertijd zo'n album uitbracht. Na wat googelen kwam ik erachter dat HBO in 1987 een uur durende mockumentary uitbracht: The Return of Bruno waarin Willis een blues zanger speelt, Bruno Radolini, die zogenaamd van grote invloed was geweest op artiesten als Elton John, Phil Collins, Brian Wilson, Grace Slick, Joan Baez, Jon Bon Jovi, Paul Stanley, The Bee Gees, Graham Nash, Stephen Stills en Ringo Starr die allemaal als zichzelf meespeelden. De muziek uit die film is gebruikt voor dit album.

Aan dit album werkten o.a. Booker T. Jones, The Pointer Sisters en The Temptations mee en het werd uitgebracht op het Motown label. Respect Yourself was een nummer 5 hit in de U.S.A. en Under the Boardwalk stond zelfs nummer 2 in de U.K.
Muzikaal zit het allemaal prima in elkaar en Willis doet, met hoorbaar plezier, zijn best. Is dit een goed album? Mwoah. Is het een aardig album om zo en dan te draaien (en stilletjes om te glimlachen)? Zeker.