Fats Domino - The Fats Domino Jukebox (2002)

R&B / Rock
Label: EMI

1. The Fat Man (2:37)
  2. Goin' Home (2:12)
  3. Going to the River (2:35)
  4. Ain't That a Shame (2:30)
  5. All by Myself (2:24)
  6. Poor Me (2:20)
  7. I'm in Love Again (1:57)
  8. Blueberry Hill (2:24)
  9. Blue Monday (2:20)
  10. I'm Walkin' (2:08)
  11. It's You I Love (2:03)
  12. Valley of Tears (1:53)
  13. Whole Lotta Loving (1:39)
  14. I Want to Walk You Home (2:20)
  15. I'm Gonna Be a Wheel Someday (2:02)
  16. Be My Guest (2:17)
  17. Walking to New Orleans (2:01)
  18. My Girl Josephine (2:07)
  19. Let the Four Winds Blow (2:18)
  20. Jambalaya (On the Bayou) (2:25)
avatar van LeRoi
Niet compleet, wel origineel en een mooie bloemlezing van deze MASTERDONT van de pop-/rockmuziek (eerste muziek die ik me daadwerkelijk kan herinneren te hebben gehoord en dus 'blijven hangen').

avatar van LeRoi
Ondanks 'niet compleet', is deze verzamelaar PERFECT: de bekende en grootste 20 hits van Uncle Fats is en blijft TIJDLOOS.

Denk dat 's mans muziek de eerste tonen moeten zijn waarvan ik mij bewust ben: zal begin jaren '70 zijn geweest dat ik zo ongeveer vanuit de box deze muziek hoorde en mijn eerste (pogingen tot) dansbewegingen moet hebben gemaakt...

En, history repeating, ook zo'n 40 jaar later gebeurt hetzelfde met mijn eigen kroost: 'I'm Walking', 'Jambalaya', 'Ain't That A Shame', enz.... ze worden steevast met enthousiasme ontvangen en levert leuke vrolijke en dansende taferelen hier ter huize op....

Kortom, tijdloze muziek die niet weg te denken is uit de pop/rock&roll-historie!

N.b.
Deze verzamel kan ik een ieder aanraden: leuk vormgegeven, goede documentatie en prima selectie van het beste songmateriaal.

avatar van heartofsoul
Tot midden jaren 80 kende ik van Fats Domino alleen een paar grote hits, maar in de jaren daarna heb ik mijn schade aardig kunnen inhalen. Ik zou het jammer vinden als zijn liedjes in de vergetelheid zouden raken (wat natuurlijk voor veel meer muziek geldt) - op de radiozenders hoor je dit nauwelijks meer, want alles moet uiteraard eigentijds, modern en hip zijn. Deze compilatie (of een soortgelijke) is gelukkig nog gewoon te krijgen, en als ik hem niet had zou ik onmiddellijk naar de winkel rennen. Bevat namelijk muziek die tot de beste uit de geschiedenis van de populaire muziek gerekend mag worden, allemaal liedjes in het New Orleans Rhythm and Blues idioom. De geluidskwaliteit van dit schijfje is bovendien erg goed.