Squadra Blanco - Night of the Illuminati (2002)

Electronic

6. Berg Hotel
  7. Purification the City Shall Burn Tonight
  8. We Are the Illuminati
avatar van brooklyn
Project van Legowelt, en wat voor één. Ik vind dit zelfs Wolfers' beste EP ooit. Waar zijn eerste projecten wat 'vrolijker' waren (hoewel geniaal en uniek daar niet van) gaat hij hier de diepte in. Het geluid is bruin, vies, diep en doet denken aan oude eurohorrorplaten. Een enkeling zal zich storen aan de vocalen, maar die passen imo erg goed bij de plaat. Fans van electro moeten deze release horen. 5 sterren....

avatar van brooklyn
En wat lag er in vinyl-vorm op de mat vandaag? Werkelijk ongelovelijk geweldige EP blijft dit...

Erg duistere plaat, zo erg dat ik me er af en toe wel een beetje ongemakkelijk bij voel. Dat maakt deze album niet altijd even prettig om naar te luisteren, maar indrukwekkend is het wel. Ik moet het nog even laten bezinken, stem volgt nog.

avatar van brooklyn
Ik zou inderdaad graag meer stemmen hebben hier, Herman (en de rest)

avatar van John Doe
Klinkt leuk, zit zeker wat diepte in, ook al hoor ik nog niet alles. Maar het blijft niet helemaal m'n ding. De drumprogrammering hou ik wel van. Synths gedeeltelijk. Vocalen niet zo storend. Ik hou overigens wel van het donkere, ik vind het eigenlijk ook een aardige 'kaasfactor' hebben, wat me niet helemaal aantrekt in dit geval (tja eurohorror hé). Eén van de eerste nummers die ik zelf gemaakt heb lang geleden was trouwens geïnspireerd door een EP van Legowelt (Panda Moon) en Autobahn van Kraftwerk (Legobahn). Deden sommige geluiden van deze EP me weer aan denken

Ik luister hem weer eens en snap wat JD bedoelt met de kaasfactor, maar ik heb daar niet zoveel last van. Vind het een mooie sinistere plaat met af en toe lekker zware bassen en gejaagde synths (bv. in The Night Must Fall). De echte emotionele klik blijft wel uit, maar wellicht groeien Squadra Blanco en ik nog wat dichter naar elkaar toe.

thejazzscène
Ik vind de nummers van legowelt die vrij duister en sinister zijn vrij knap meestal. Daar hoeft dan geen die warme discobeat in te zitten zoals hij wel eens vaker doet.
Ik hou meer van zijn verhalen over rare gebeurtenissen in mazumba of het illegale jagen in de Congo. Die sfeer pakt me bijzonder. Geweldig is dat.
Eddy(t): Doe John ik ga je track eens beluisteren. Heb zelf ook eens geprobeerd iets zelf te maken maar vind er de juiste software niet voor. Met wat maak je die muziek?

thejazzscène
Erg vet nummer is dat. Mooie beats en knappe synths. Laat die maar drukken op 12".

avatar van John Doe
Nou, ik ga nog eens voor deze zitten en ik begin er meer in te komen Een erg lekkere dubbele ep wordt dit toch wel. De donkere zware walm en de mooie geluidsplaatsing komen beter naar voren. Ik had overigens eerder niet zoeen erge last van die 'kaasfactor', maar dat is nu nog minder geworden. Wat me nu ook meer opvalt is dat Legowelt de kwaliteit 'voorop' plaatst door de schoonheid ook meer in de diepte te leggen. Toch uitstekend om iemand te hebben als hij die zich helemaal verdiept in een bepaalde stijl en daar dan een mooie release van aflevert, zo zou het moeten.

Ik ga deze zeker nog een hoop draaien en ook de electro / disco familie waaraan dit is gerelateerd met een hernieuwde blik beluisteren.