Fabolous - Real Talk (2004)

Label: Desert Storm

1. Exodus (Performed by Black Ice) (1:26)
  2. Don't Stop Won't Stop (3:38)
  3. Real Talk (123) (4:27)
  4. Gangsta (3:42)
  5. Tit 4 Tat (4:38)

met Pharrell

6. Baby (4:56)

met Mike Shorey

7. Girls (3:41)
  8. Church (4:55)

met Charlie Murphy

9. Can You Hear Me (4:57)
  10. Do the Damn Thing (4:23)

met Young Jeezy

11. Holla at Somebody Real (3:48)

met Lil' Mo

met Thara

18. Po Po (4:38)

met Paul Cain en Nate Dogg

avatar van Word_Play
F-A-B-O's beste album. Hij is niet meer het punchline-bubblegum rappertje, dit album is een stuk volwassener en gevarieerder dan z'n andere platen. Can You Hear Me is een verassend sterke track over een verloren vriend, en Breathe is een van de beste nummers uit 2004 (Just Blaze! ). Andere sterke producties zijn Church, Po Po en Can't Stop, Won't Stop. Alleen Do The Damn Thang is irritant, met een mislukte Ludacris-imiterende Young Jeezy.

Hij probeert een soort 50 cent achtige rap styl neer te zetten, of als het niet zijn bedoeling is, toch klinkt hij erg op een 50 cent rip.
fabolous is niet een goede rapper maar dankzij de goede productie van de beats etc. zit het wel goed, dus fabolous je hebt het naar mijn smaak nog wel net gehaald.

Relax
Ben blij dat ik deze album heb, toch nog eens wat unieks in de rap wereld.
Veel nummers die dark klinken en dan vind ik wel positief aan dit album.
Zelfs #4 staat op de soundtrack van Midnight Club 3 Dub Edition (een game).
Breathe viel wel tegen, niet echt een hoogtepunt, clip is wel mooi.
Er zitten zelfs mega rustige nummers in zoals #11, prachtig.
Sfeer zit er goed in, en flow ook.
Zijn stem staat me toch wel aan nu ik meer gehoord heb, bij Breathe vond ik hem dus weldegelijk tegenvallen.
Helaas heeft hij een nummer met de iritante Sean Paul opgenomen..
#17, Ghetto, van zulke beats hou ik, met die piano samples of wat het ook is, prachtig.
4.5 omdat dit echt een goede nieuwkomer voor mijn mega verzameling is.

het blijft een megagoed album

avatar van WeSSeL..
Ik vind het eigenlijk pas vanaf Breathe mooi worden, voor die tijd heb je nog een leuk liedje; Gangsta. Daarna een heel stuk dat ik vaak skip en dan begin ik weer bij Breathe. Album kan me niet echt boeien, 2,5 ster.

avatar van Niek
A3_operation_P schreef:

Ben ik het allemaal niet mee eens. Als hij iemand probeert na te doen dan is dat ten eerste Rakim (qua stijl), verder heeft hij wel degelijk iets te melden. De teksten van Can you hear me en Breathe gaan echt wel ergens over. Ik ga niet zeggen dat hij de nieuwe Rakim is of iets dergelijks, maar er is voldoende reden dat deze producties hem gegunt worden. Just Blaze, The Neptunes en de Trackmasters bepalen zelf wie er op hun beats rapt, en als je dat mag dan kun je echt wel rappen.

|Joël|
Ik vind Breath zo'n goed nummer

avatar van Jordy
Berichten verplaatst naar Fabolous

avatar van hycine
Ik vind dit echt een goed album met goed track's de beste vind ik Can You Hear Me en Ghetto. een 4 voor dit album hij is wel van 2004 maar vind hem nog goed.

avatar van Nine
Dit is echt een goed album en fabolous z'n beste. Ik vind ze allemaal goed maar dit! Eigenlijk wacht ik nog steeds op een nieuw album maar is er nog niet van gekomen. Wel nieuwe tracks zoals: Diamonds met Young Jeezy. Omdat ik dit album echt goed vind geef ik het een 4,5*.(om het gemiddelde omhoog te halen.)

Round & Round... erg lekker.

Goed album, het word wel tijd voor een nieuw album.

Aanradertje!

Ja hoor dit jaar komt From Nothin' To Somethin'. Ik dacht dat het een lekker album ging worden maar na het horen van Diamonds heb ik al mijn twijfels

Robke22 schreef:
Ja en wat heeft dat dan met dit album te maken
Dit soort dingen kan je melden op de artiesten pagina.

Social_Mask
Can You Hear Me, dat opening line komt me erg bekend voor (2pac - I ain't mad at cha ) Breathe blijf ik een erg sterk nummer vinden. Maar na een paar nrs vind ik zijn stem toch wel erug storend. Paar goede beats, de producties redden het album. Ik geef hier denk ik toch nét nog 3* voor.

SSS
Ik vind 'Church' niet zo Charlie Murphy klinkt irritant en verder heb ik een hekel aan alles waar Sean Paul in te horen is, in dit geval 'It's Alright' nou niet dus. De rest van het album is en blijft waarschijnlijk geweldig!

avatar van Reijersen
Staan een paar sterke nummers op deze cd. 'Breathe' is bijvoorbeeld een erg energieke track. Dat de producties voor de rest het album een beetje redden ben ik wel met Social_Mask eens. Fabolous is soms te slomig. Verder als 2,5 ster kom ik dan ook niet.

avatar van Steez
Denk dat je juist van dat slome moet houden. Ik vind hem persoonlijk een megagoede flow & delivery hebben. Rapt heel zuiver zonder irritatie. Beetje a la Rakim idd.

Vind dit een zeer sterke plaat. 4.5

|Joël|
Breathe blijft gewoon goed.

avatar van Niek
Blijft toch een best prima plaatje. Tit 4 Tat vind ik zelfs vrij geniaal. Dat refreintje . Verder is de productie merendeels prima en Fabolous heeft niet echt veel te melden maar zijn flow luistert lekker weg. Binnen dit subgenre van commerciële gangstahiphop is dit een van de beste platen. Mijn voetjes gaan wel van de vloer als It's Alright tijdens uitgaan klinkt.

Oh, en zo nu en dan rijmt ie ook eens heel erg prima.

Gucci-Mane
Lekkere album. Fabolous heeft heerlijke flow hier , en de beats zijn om van te smullen. Dit is ook echt de laatste album wat goed was van Fabolous.