Now This Is Music 8 (1988)

Alternatieve titel: Now This Is Music 8, Volume 1 + 2

Label: EVA

1. T'Pau - China in Your Hand (5:05)
  2. Dalbello - Tango (4:08)
  3. Johnny Hates Jazz - Turn Back the Clock (4:29)
  4. Labi Siffre - Nothing's Gonna Change (3:38)
  5. Belinda Carlisle - Heaven Is a Place on Earth (4:03)
  6. UB40 - Maybe Tomorrow (3:21)
  7. Jellybean - The Real Thing (5:34)
  8. ALF - Stuck on Earth (3:45)
  9. Maxi Priest - Some Guys Have All the Luck (5:37)
  10. Wally Jump Jr. & The Criminal Element - Tighten Up (I Can't Stop Dancin') (3:14)
  11. Eric B. & Rakim - Paid in Full (5:11)
  12. Paul Carrack - Don't Shed a Tear (4:21)
  13. Whitesnake - Here I Go Again (4:31)
  14. Wendy & Lisa - Sideshow (4:33)
  15. Sinéad O'Connor - Troy (6:30)
  16. Joe Cocker - Unchain My Heart (5:03)
  17. The Christians - Ideal World (4:35)
  18. Sandra - Everlasting Love (3:42)
  19. Rick Astley - My Arms Keep Missing You (3:13)
  20. Guesch Patti - Etienne (4:09)
  21. Paolo Conte - Max (3:39)
  22. Climie Fisher - Rise to the Occasion (4:45)
  23. Stock, Aitken & Waterman - Packjammed (3:29)
  24. Proclaimers - Letter from America (4:01)
  25. Cliff Richard - Some People (3:48)
  26. Icehouse - Crazy (4:47)
  27. U2 - Where the Streets Have No Name (5:35)
  28. Whitney Houston - So Emotional (4:30)
Tango van Dalbello vond ik altijd wel een leuk 'cult-hitje' en Eric B & Rakim vond ik toen blijkbaar leuk want ik heb de single nog liggen.
Wendy & Lisa waren 'mijn schatjes' in die tijd en die konden niet veel fout doen. Verder staan er weer aardig wat nummers tussen die de top 40-hoek vertegenwoordigden waar ik in die dagen niet veel mee op had.

avatar van vigil
Je wilt toch niet zeggen dat je Alf niet goed vindt heh

avatar van musicfriek
Die van Eric B & Rakim was destijds al erg goed en nog steeds eigenlijk. Ook die van Wally Jump Jr. is een fijne single. Bijna alle bovenstaande nummers (ja, ook Alf..) stonden toen in mijn eigen hitlijst: in 1988 begon ik ermee als 14-jarig ventje Wendy & Lisa, T'Pau en Belinda werden vrij grote hits. Vind hier eigenlijk geen enkel slecht nummer op staan. Ok, Alf is nu erg simpel, maar die was toen erg populair met zijn tv-serie.

avatar van Kos
Kos
Well my name is Alf and I'm stuck on earth
I can't get back to my place of birth.
I'm making the best of a bad situation..
Think of it as an extended vacation!

. Niet normaal dat ik die tekst nu nog ken, ahaha

avatar van LucM
Echt slechte nummers vind ik hier ook niet opstaan maar ook weinig uitschieters.
Die van T'Pau, Dalbello, Belinda Carlisle, UB40, Maxi Priest en Wendy And Lisa vind ik wel goed en de rest is ook best aan te horen. "Tighten Up" van Wally Jump Jr. & The Criminal Element is overigens een cover van Archie Bell en The Drells (1968).