Greymachine - Disconnected (2009)

Metal / Rock
Label: Hydra Head

1. Wolf at the Door (8:08)
  2. Vultures Descend (9:38)
  3. When Attention Just Isn't Enough (6:41)
  4. Wasted (8:43)
  5. We Are All Fucking Liars (8:35)
  6. Just Breathing (5:09)
  7. Sweatshop (6:56)
  8. Easy Pickings (8:34)
  9. We Are All Fucking Liars [Version] * (8:35)
avatar van korenbloem
Een blogger weet dit album erg goed aan te raden voor mensen die houden van: Ambient metal, if you miss the Angelic Process and Overmars, if you like Earth, Grouper, Nadja, Tribes of Neurot and Tim Hecker, if you appreciate old Godflessh and original Jesu and if you try to remember and put in your mind bands like Fear Falls Burning, Troum, Black Boned Angel, Burning Star Core and Birchville Cat Motel under a Khanate or an Isis prism then you have this super album!!!.

Dit project is van Justin Broadrick (Jesu, Final, Godflesh) in samenwerking met Dave Cochrane (Head Of David, God, Ice), Diarmuid Dalton (Jesu, Godflesh) and Aaron Turner (Isis).

Een echte aanrader als je het mij vraagt, een van de betere platen die ik heb gehoord uit 2009.
Voor de mensen die dit album misschien een keer zullen beluisteren. Volume hard of op de ipod, dan komt de essentie van het album tot zijn recht.

thejazzscène
Liefhebbers van dit album moeten ook maar eens naar Black Engine luisteren. Ook heel brutaal en machinaal. Als basis een traag scheurende basgitaar waarover allerlei agressieve sax en gitaardrones over gestrooid worden. Eveneens zeer indrukwekkend.

korenbloem schreef:

Onlangs wat materiaal van God beluisterd en dit is daar toch heel duidelijke afgeleide van. De industrial van de jazz/noiserock zou ik het noemen. Kan ik ook heel erg aanraden als je dit fijn vindt.

avatar van korenbloem
Okee, zal er eens een keer naar kijken. Maar wat vind je zelf van deze plaat?

thejazzscène
Goede plaat vind ik het, lekker brutaal, grof en agressief maar soms ietsje teveel van hetzelfde. Ik begin met 3,5*.

avatar van CWTAB
Zeer goeie plaat maar niet voor dagelijks gebruik, best benieuwd naar meer, artwork is ook mooi gedaan, met de laagjes van rijstpapier...