Unexist - Fight the Power (2009)

Italiƫ / Verenigde Staten
Dance
Label: DT6

1. Unexist en DJ Mad Dog - Fight the Power (4:52)
  2. Unexist, Tommyknocker en Lenny Dee - Destructive Behaviour (4:58)
  3. Unexist en Tommyknocker - Rock the Beat (5:37)
avatar van Hellblazer
Unexist heeft altijd een redelijk opvallende stijl gehad. De kicks lijken veel op elkaar, altijd hard en redelijk duister en de voicesamples zijn geloof ik nooit van hip-hop gejat, zoals bijna altijd wel het geval is. Ook al maatk hij nummers met andere artiesten, zijn stijl overheerst altijd duidelijk. Een goed voorbeeld is
Unexist vs. Day-Mar - K.O. (Thunderdome Fight Night Anthem) of de DT6 (Unexist's label) Remix van de klassieker 'Exlxaxl'. Kenners zullen me ongetwijfeld begrijpen.

En hier ook weer. Mad Dog heeft een heel andere stijl maar als ik het nummer zou horen zonder dat ik de artiesten wist had ik gewoon Unexist gedacht.
Fight The Power begint met wat drums van een Rocknummer maar na een tijdje komen die woeste kicks in hoog tempo binnenvallen. Geen melodietje ofzo, maar vooral kicks en de Rockdrums met wat andere geluidjes.
Nummer 2 heeft wel een melodietje, maar ook niet echt overheersend of vrolijk. Dit nummer was ook prima.
Het laatste nummer was ook weer in dezelfde stijl en was ook best leuk. Niets hoogstaands, gewoon leuk voor bij de verzameling.

avatar van Joeri_000
Ik kwam laatst Destructive Behaviour tegen in een livesetje van de Chileense DJ ''Deepcore'' (inderdaad wie kent hem niet ) Wat een brute track, tilt het geheel naar een 3,5 voor mij.. Het gebruikt dat soort tracks overigens gewoon tijdens een Darkcore/Crossbreed set , lekker hoor !! Het kan dus WEL samen