Oberg - Blues as Blues Can Get (2009)

Blues / Rock
Label: DMI

1. Blues as Blues Can Get
  2. Whishing Well
  3. What You Got
  4. Head Up High
  5. Wanna Run
  6. If You Don%u201Dt Know
  7. Life Goes On
  8. Black Spider
  9. Six String on a Wing
  10. I Want You
  11. Last Station
avatar van lodewijk65
En hij kan het nog steeds, Tedje. Sterk album, draai 'em al een paar weken dagelijks in de auto. Ik kende alleen Wang Dang Doodle van Livin' Blues, maar dankzij een optreden Van J.Sas in Eefde.... Waren ze als voorprogramma toch beter dan Sas.

avatar van Ronald5150
Gitarist Ted Oberg levert met de naar zichzelf vernoemde band een prima plaat af. Dat Oberg een veteraan is in de bluesscene moge duidelijk zijn. Als gitarist van Livin' Blues heeft hij zijn sporen meer dan verdiend. Die ervaring is goed te horen op "Blues as Blues Can Get". Zeker voor Nedelandse begrippen is dit een meer dan uistekende op blues gebaseerde plaat. Oberg hanteert het zogenaamde "twin guitar" concept, waarbij Oberg hier wordt bijgestaan door Mick Hup op gitaar. Het geluid van de band heeft daarom wel wat weg van de Allman Brothers en Thin Lizzy. Zonder dat het een schaamteloze kopie wordt overigens. De band wordt trouwens aangevoerd door zangeres Liane Hoogeveen, die met haar met blues doordrenkte rockstem een welkome afwisseling is in het door mannen gedomineerde genre. Deze plaat wisselt rockgedreven nummers af met enkele slowblues nummers, groovende shuffles een een instrumentaal hoogstandje. Helaas bestaat de band Oberg niet meer. Het heeft maar een kort leven mogen leiden, maar deze plaat is een meer dan aangename herinnering aan Oberg en het bewijs dat ook in Nederland de blues wordt gepredikt. Je moet helaas wel goed zoeken.

avatar van Janz
Dit is inderdaad een meer dan uitstekende bluesrockplaat. Helaas bestond de bezetting die dit album opnam, niet lang. Met een nieuwe bezetting werd in 2011 een remake van dit album opgenomen onder de titel More blues as blues can get. Oberg 2.0 was echter ook geen lang leven beschoren. Jammer. Hier had meer in gezeten.

avatar van Janz
More blues as blues can get heeft de volgende tracklist:
1. Blues as blues can get - new recording
9. Six string on a wing
10. If you don't know
11. Wang dang doodle - new recording
12. Last station

Twee nieuwe nummers dus, beiden uit het oeuvre van Livin' Blues, twee opnieuw opgenomen tracks. I want you is van plaats geruild met If you don't know. Life goes on is gesneuveld.
Een album voor verzamelaars. Als los album weinig meerwaarde t.o.v. het origineel.