Sixty Nine - Just for the Fun (1988)

1 stem

11. Help Me (2:18)
  12. Bull Shit (0:18)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Sixty Nine komt uit Brussel (bijnaam “De Kiekefretters”), Vlaams Brabant, Belgenland. Na hun gelijknamige demo in 1987 brengen ze in 1988 hun enige plaat uit met een explosie aan twaalf overwegend korte songs in achtentwintig minuten. De stijl is Thrash, het album werd in 1988 uitgegeven door Pilum Records en in 2009 opnieuw uitgegeven door Painkiller Records.

Zes jaartjes na mijn toevoeging werd het wel eens tijd om een bericht te plaatsen. Thrash vermeldde ik als stijl maar ik herinner me nog dat een deel van mijn toenmalige vriendenkring nogal dweepte met Sixty Nine, dat deel met Bermuda shorts en honkbal petjes, daar zorgen die midtempo breaks wel voor. Crossover stak de kop op. Sixty Nine was toen niet aan mij besteed en zovele jaren later nog minder: meelijwekkend geluid, zwakke zang en matige nummers na het elektronisch introotje. Eternal Life is het langste en tevens het best uitgewerkte nummer.

Van Sixty Nine onthouden we, behalve de double entendre van de groepsnaam, vooral één naam, Phil B. alias Phil Baheux, de latere drummer van Channel Zero en schielijk overleden in 2013 op de te jonge leeftijd van 45 jaar. RIP Phil.