Radium - Abject Ego EP (2001)

1 stem

2. Parasits
  3. Alternate Personality
  4. Damned
avatar van Onderhond
Radium staat voor mij voor leuke hardcore. Beetje silly, maar altijd met een knipoog, koddige basses, leuke en vlotte ritmes en geinige samples.

"Do Not Fuck With Us" is niet direct de beste opener, maar kan er best nog mee door. Zit een bekende voice sample in, weet alleen niet meer uit welke film hij gepikt is. De rest is net te basic gebeuk dat wat meer variatie had kunnen gebruiken. "Parasits" is een echt typische Radium track. Herkenbare basses (moeilijk uit te leggen, maar wie wat meer Radium gehoord heeft weet waar ik op doel) wat leuk geklooi en een komische voice sample.

De B-Kant wordt geopend door "Alternate Personality", topper van dit album. Zeer coole intro met een zeer leuke voice sample en een stevig ritme. Leuke track om wat hoofdoefeningen op te doen, leuke break en geinig einde van het nummer. Zo heb ik ze graag van Radium. Ook "Damned" weet wel te bekoren al is het geen echte topper. veel samplegepruts, maar de ritmes zijn net niet wat ze zouden moeten zijn.

Al bij al dus weer een zeer fijne Radium release. 4*, geen ruime, maar welverdiend. grappige, nogal simpele maar koddige hardcore.

avatar van brooklyn
Onderhond schreef:

"Do Not Fuck With Us" is niet direct de beste opener, maar kan er best nog mee door. Zit een bekende voice sample in, weet alleen niet meer uit welke film hij gepikt is. hardcore.

fight club?

avatar van Onderhond
Zou best kunnen. Nu ik er zo over nadenk is dat waarschijnlijk de meest logische ook. Al moet ik bij Fight Club meer aan die "I couldn't sleep, I couldn't cry" samples van Norton denken. Met dank aan Enzyme X - Parasomniac