Supersilent - 9 (2009)

2. 9.2 (11:43)
  3. 9.3 (12:08)
  4. 9.4 (14:31)
avatar van Fianosther
Het eerste album van Supersilent zonder drummer Jarle Vespestad. Dit album bestaat uit een livesessie waarop de drie bandleden allen een Hammond orgel bespelen.

Misterfool
hammondorgel ik ben geintresseerd. ken de band totaal niet maar als ze allen hammondorgel bespelen dan kan het niet anders dan vet klinken niet.

Misterfool schreef:

De band maakt totaal geimproviseerde muziek en dat kan echt vanalles zijn. In sommige albums zitten elementen uit de postrock maar jazzinvloeden en ambient zijn ook te herkennen.

avatar van Nakur
Toen ik dit hoorde had ik een WTF moment. Maar Supersilent kennende zullen ze er wel met vlag en wimpel mee wegkomen. Ik ben benieuwd.

avatar van Dreten Bukgat
ola! in de gaten houden deze!

avatar van Tha)Sven
Ik barst nu al in tranen uit van pure ongeduld, ik wil het nieuwe album van een van mijn favoriete bands nu onmiddellijk luisteren

avatar van Nakur
Ik luister nummertje negen nu voor het eerst, en ben nog niet door het eerste nummer heen. Maar ik wil wel melden dat het totaal anders is dan ik bij muziek van vier orgels verwacht. En dat bedoel ik zonder meer positief.

*edit* natuurlijk drie orgels. En een bak (al dan niet zelfgemaakte) randaperatuur.

avatar van we tigers
ik heb een bloedhekel aan hammondorgels dus ik hou m'n hart vast... Maar ik ga ze natuurlijk gewoon een kans geven. Het is en blijft een zeer bijzondere band.

avatar van The Scientist
Nou, heb em gehoord, nou was ik wel met iets anders bezig, maar ik moet zeggen dat ie behoorlijk langs me heen ging. Dat kan dus komen doordat ik niet echt oplette, maar heb dus ook niet het idee dat het een heel pakkende plaat was.

avatar van Nakur
Vooralsnog vind ik alleen 9.1 echt goed, de rest ging ok langs mij heen. Maar 9.1 was dan ook fantastsch.

khonnor
Moet nog effe bezinken. De waanzin lijkt een beetje weg.

Trouwens compleet onnozel dat 7 niet kan toegevoegd worden omdat het een dvd is, terwijl het eigenlijk (ook volgens de band) een volwaardig album is: niks dan nieuwe muziek, het enige verschil is dat er beeld bij is gevoegd.

Een grandioos album trouwens....

khonnor schreef:
Moet nog effe bezinken. De waanzin lijkt een beetje weg.

Een grandioos album trouwens....

Het is inderdaad jammer dat de conservatieve regels voor het toevoegen van nieuwe muziek die dvd niet toestaan. Wat mij betreft is 7 het beste werk van deze heren.

Dit plaatje (9) moet ook bij mij nog even bezinken en zet ik toch beduidend minder vaak op dan hun andere werk.

avatar van dix
dix
leuke hoes wederom

avatar van itchy
Zeer tegenvallende plaat. Alleen het eerste nummer is nog wat, in de resterende 40 minuten gebeurt helemaal NIETS.

Misterfool
I second that
jammer wat supersilent is zeker geen slechte band

tuktak
je moet geen melodramatische hoogtepunten verwachten nee.

avatar van itchy
Nee dat moet je niet doen nee. Denk je dat mensen dat wel doen?

tuktak
in een iets minder gechargeerde vorm denk ik dat zeer zeker. vrij logisch, aangezien dit een andere koers is dan vorig werk.

avatar van dj maus
Doet wel aan het orgelwerk van Keith Jarrett denken...

avatar van Nakur
Op aanraden van een user heb ik zojuist '9' nogmaals een goede kans gegeven. Vandaag komt dat goed uit want er is niemand thuis. En inderdaad, grof hard is het een knap staaltje werk. Nieuwe uitschieter is wat mij betreft 9.2. Doet me zelfs denken aan de werken van KTL. Morbide, scherp en naargeestig. Net als een goede horrorfilm, kun je niet wegkijken, hoe misselijkmakend het ook is.