The Gun Club - Death Party (1983)

Rock / Punk
Label: Animal

1. The House on Highland Ave (3:29)
  2. The Lie (3:15)
  3. The Light of the World (3:09)
  4. Death Party (5:52)
  5. Come Back Jim (3:53)
  6. Strange Fruit [Live] * (3:43)
  7. Fire of Love [Live] * (2:33)
  8. Run Through the Jungle [Live] * (5:53)
  9. John Hardy [Live] * (3:23)
  10. The Lie [Live] * (3:40)
  11. Black Train [Live] * (2:17)
  12. Cool Drink of Water [Live] * (10:06)
  13. The House on Highland Ave [Live] * (3:31)
  14. Fire Spirit [Live] * (3:32)
  15. Death Party [Live] * (6:53)
Zag dit plaatje vorige week in een platenzaak liggen en heb het gekocht omdat er een paar mooie nummers opstaan die ik tot nu toe alleen maar op vinyl had. Maaarrrr ... heb een totaal andere CD gekocht dan de CD waarvan hierboven de nummers staan. Op die van mij staan om te beginnen The House on Highland Ave, The Lie en The Light of the World, de drie redenen dat ik de CD kocht. Deze nummers staan ook op een 12 inch die ik nog ergens heb liggen. Verder nog twee studionummer (Death Party en Come Back Jim) en een aantal nummers die live worden gespeeld (met Franse aankondigingen en JLP die nummers aankondigt met "I wrote this song back in .. " en dan een paar decennia terug in de tijd gaat). Aardig, maar ik zal dat deel van de CD niet vaak draaien. Maar de hernieuwde kennismaking met de eerste drie nummers is bijzonder plezierig. Strak, beetje maniakaal, met de duvel op de hielen, sober geproduceerd, prachtig.

avatar van Paalhaas
Jij hebt de reïssue van de Death Party EP uit 1983 gekocht, met live bonusmateriaal. De tracklist hier is van een Frans live-album op het Revenge-label met een andere hoes. Ik zal even een correctie indien, zodat de EP er goed op komt te staan.

avatar van mayhemblik
Ik houd van deze band met heel mijn hart en ziel, wat een gepassioneerde kippevel bezorgende door weinig geevenaarde wereld band is dit toch!!!!!
En weet je wat? dit is niet eens hun beste

wijsneus
mayhemblik schreef:

Prachtig verwoord !

mayhemblik schreef:
En weet je wat? dit is niet eens hun beste

Inderdaad, ja. En als je dit goed vindt, laat je dan ook maar overrompelen door Fire Of Love en Miami, hun eerste 2 platen.Want die zijn wat mij betreft nog beter, nog heftiger, nog puurder.

Maar goed : Death Party dus. In 1983 uitgebracht als zogenaamde 12"; een plak vinyl die je op 45 toeren afdraait ( wie doet dat nog tegenwoordig ), met 5 nummers, en dat zijn de eerste 5 nummers die hier op de tracklist vermeld staan. Slepende, gepassioneerde, duivelse contry-rock. Mijn favoriet is het titelnummer, met een hoofdrol voor een jankende, om je ziel krullende gitaar.

avatar van frolunda
Mooi EP'tje als overbrugging tussen de geweldige albums Miami en Las Vegas story.Vooral Come back Jim n het titelnummer zijn erg sterk.