The Spencer Davis Group - Master Series (1998)

Alternatieve titels: The Universal Masters Collection | Classic

Label: Island

1. Gimme Some Lovin' (2:57)
  2. Time Seller (2:52)
  3. When a Man Loves a Woman (3:08)
  4. Keep on Running (2:45)
  5. She Put the Hurt on Me (2:41)
  6. Midnight Train (2:42)
  7. I'm Getting Better (2:12)
  8. Stevie's Blues (3:49)
  9. Searchin' (2:39)
  10. I Can't Stand It (2:11)
  11. I Washed My Hands in Muddy Water (2:35)
  12. Blues in F (3:29)
  13. My Babe (2:40)
  14. I'll Drown in My Own Tears (4:27)
  15. High Time Baby (2:40)
  16. Goodbye Stevie (2:22)
  17. Don't Want You No More (3:11)
  18. Magpie (2:28)
avatar van heartofsoul
Enigszins onevenwichtige verzamelaar waarop bijvoorbeeld Somebody Help Me en When I Come Home ontbreken. Ook I'm A Man had er natuurlijk op gemoeten. Gelukkig staat Time Seller er wel op (Steve Winwood was toen al vertrokken, maar het blijft een leuk nummer). Er zijn betere verzamelaars verkrijgbaar, zoals The Singles, maar ook Eight Gigs A Week: The Steve Winwood Years (waarop uiteraard niets staat van na het vertrek van Steve), maar het moet me van het hart dat sommige nummers wel een beetje onvolwassen klinken, de nog jonge stem van Stevie Winwood lijkt mij niet altijd te passen op de meeste r & b nummers. Bij Traffic, dat hij na zijn vetrek oprichtte (met Dave Mason en Jim Capaldi) past zijn stem veel beter, maar dat kan ook een kwestie van persoonlijke smaak zijn. Wel erg mooi (ook vocaal) vind ik I'll Drown In My Own Tears.

avatar van Droombolus
Ik heb psies dezelfde tracks in psies dezelfde volgorde op een ( naamloze ) verzamelaar uit de "Masters" reeks.

Eigenlijk een vrij overbodige comp ware het niet dat zowel Time Seller als ´r 45 achterkantje Don´t Want You No More en de US versie van Gimme Some Lovin´ er op staan waardoor het opeens een handige aanvulling wordt voor Eight Gigs A Week als je ´m voor weinig tegenkomt ........

avatar van heartofsoul
Op de verzamelaar The Singles (BR Music 2003), die ook op deze site staat, staan beide nummers eveneens, alsmede Mr.Second Class en After Tea. Deze cd is volgens bol.com nog steeds leverbaar. Er staan ter aanvulling ook wat nummers van Traffic op (Hole in my shoe, Here we go round the Mulberry Bush, No face,no name, no number, Feelin' alright, Medicated Goo) en voor 11,99 is dat allemaal mooi meegenomen.
Er staat ook een nummer op, dat in het geheel niets met Spencer Davis en Steve Winwood te maken heeft, namelijk Incense van The Anglos, dat evenwel zeer hardnekkig aan Steve Winwood werd toegeschreven, en dat kwam natuurlijk door de gelijkenis van de stemmen. Als ik het cd-tje vandaag of morgen in mijn overvolle cd-kast terugvindt, zal ik er vlug op stemmen.

Midden jaren 90 kocht ik voor 100 piekies de 4 CD-set + boek The Finer Things van Steve Winwood, werkelijk een prachtig SW-overzicht!
Deze Classic - The Universal Masters Collection (1999) heb ik een keer voor fl. 6,95 bij FRS gekocht. Het is dus dezelfde compilatie met een andere cover.
De verrassingen waren voor mij die U.S. single mix van Gimme Some Lovin', Time Seller is een hele andere versie dan de single, het b-kantje Don't Want You No More, dat ook nog eens door The Allman Brothers Band gedaan is en het T.V. theme van kinderprogramma Magpie dat uitgebracht is onder de alias The Murgatroyd Band. Ekster Murgatroy was de mascotte van het programma.
Van het RPM-label heb ik Taking Out Time 1967-1969, dus radio/t.v.-opnamen van SDG zonder Steve Winwood + het Letters from Edith (Funky) album. Dan is er weer die link met de groep After Tea/Tee Set en Ray Fenwick. Daarop staat ook die Duitse single demo van Aquarius.
Traffic vind ik wat interessanter, van die band heb ik dus die remaster-CD's met bonus tracks. Ik ben ooit met die best of uit 1969 begonnen uit de Island-masters serie.