The Baptist Generals - No Silver No Gold (2003)

Roots / Blues
Label: Sub Pop

1. Ay Distress (3:24)
  2. Alcohol (Turn & Fall) (3:05)
  3. 500 League Reunion March (In a Plymouth) (3:47)
  4. Going Back Song (3:57)
  5. Creeper (2:13)
  6. Preservative (3:15)
  7. On a Wheel (2:58)
  8. Feds on the Highway (2:30)
  9. Diminished (6:50)
  10. Burning (3:25)
  11. St. Christopher's Medal (5:03)
  12. Track Solo (4:15)
avatar van dix
dix
dit is best leuk, door de liedjes (waar de potentie vanaf straalt) maar vooral door de on-ge-loof-lijke slechte geluidskwaliteit.

vergeleken met dit klinkt dead moon als tears for fears

avatar van Rarara
inderdaad. beroerde kwaliteit maar prachtige nummers. eeuwig zonde Een beetje artiest zet toch niet zo'n (per ongeluk) mislukt nummer als Ay Distress op zijn cd?

avatar van wendyvortex
Frustrerend hoogtepunt dat Ay Distress. De opener is een ontzettend intens prachtig gezongen lo-fi-nummer. Zit je tot tranen geroerd te luisteren, gaat er opeens een mobiele telefoon af in de studio....en de zanger flink over de zeik...
Op zich vond ik het wel een briljant idee dat zo op de plaat te laten staan. Probleem is meer dat er naarmate het album verdergaat er een zekere eenvormigheid in de nummers zit.

avatar van Ludo
nou Diminished vind ik in de latere helft van de plaat wel een hoogtepuntje

avatar van Ludo
zeg ik met 1.5 sterren op dat moment (jaren geleden) ingeschaald haha (ik maak er nu maar 3 van)

avatar van wexxel99
Luister aub hun debuut een echte kraker, vooral pats the rub.