Jimmy Carter: Man from Plains (2007)

1 stem

Folk / R&B
Label: Milan

1. Dan Bern - Ballad of Jimmy Carter [Solo Version] (6:16)
  2. Brother Ali - Philistine David (3:30)
  3. The Idan Raichel Project - Brachot Le'Shana Chadasha (Blessings for the New Year) (3:31)
  4. Djamel Ben Yelles en Florent Prabel - Dark Road (Holy Land Rap) (8:10)
  5. Gillian Welch en David Rawlings - Look at Miss Ohio (6:25)
  6. Brother Ali - Forest Whitiker (3:00)
  7. Alejandro Escovedo - By Eleven (6:24)
  8. Dan Bern - Ballad of Jimmy Carter [Full Version] (6:23)
  9. Djamel Ben Yelles - Urban Battle (4:25)
  10. Djamel Ben Yelles - Inspiration (3:19)
  11. Amir ElSaffar en David Rawlings - This Land Is Your Land (2:32)
  12. Alejandro Escovedo en Djamel Ben Yelles - Forward (5:44)
  13. Dan Bern - Ballad of Jimmy Carter [Ethereal Version] (8:28)
  14. Djamel Ben Yelles en Florent Prabel - Garden of Shadows (4:00)
  15. Gillian Welch en David Rawlings - Pocahontas (4:02)
avatar van Brunniepoo
Interessante soundtrack. Ik ken de film verder niet, en wellicht geven de beelden meer context aan de muziek, want deze verzameling nummers geeft een wat merkwaardig beeld. Ballad of Jimmy Carter van Dan Bern is bijvoorbeeld pure country, terwijl Brother Ali hiphop maakt, Djamel Ben Yesses zit meer in de jiddische hoek, terwijl je Welch en Rawlings ook weer bij de country verwacht, maar hun bijdragen hebben hier juist ook een behoorlijk Arabische tint. Echt een eenheid vormt dit album dus niet, maar los bezien zijn het allemaal wel prima bijdragen en het geheel is lekker gevarieerd.

Look at Miss Ohio van Welch en Rawlings is een hele mooie ontdekking - een compilatie met het verspreide werk van beiden zou zo langzamerhand niet misstaan, terwijl deze versie van Pocahontas wel erg af staat van het origineel (en ook van eerdere covers die ze van dit nummer gemaakt hebben).