Anita O'Day - Swings Cole Porter with Billy May (1959)

Jazz
Label: Verve

1. Just One of Those Things (2:11)
  2. You'd Be So Nice to Come Home To (1:53)
  3. Easy to Love (2:06)
  4. I Get a Kick Out of You (2:26)
  5. All of You (1:45)
  6. Love for Sale (2:47)
  7. Get Out of Town (2:34)
  8. I've Got You Under My Skin (1:51)
  9. Night and Day (2:05)
  10. Lovely (2:08)
  11. I Love You (2:01)
  12. What Is This Thing Called Love? (2:35)
  13. Johnny One Note (1:55)
  14. Little Girl Blue (3:04)
  15. I'm Falling in Love with Love (1:30)
  16. Be Witched (4:22)
  17. I Could Write a Book (2:12)
  18. Have You Met Miss Jones? (1:55)
  19. Lover (2:04)
  20. It Never Entered My Mind (2:26)
  21. Ten Cents a Dance (2:18)
  22. I've Got Five Dollars (1:48)
  23. To Keep My Love Alive (3:15)
  24. Spring Is Here (2:45)
avatar van heartofsoul
Heel aardig en levendig swing-album, dat echter onderdoet voor soortgelijke albums van bijvoorbeeld
Ella Fitzgerald (Ella and Basie, 1963) of Sarah Vaughan (Count Basie & Sarah Vaughan, 1962).
De stem van Anita is wel krachtig en wendbaar, maar voor mij blijft het (qua interpretatie) een beetje aan de opppervlakte. Bovendien ken ik mooiere stemmen in dit genre - behalve aan Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan denk ik dan bijvoorbeeld aan Helen Merrill, June Christy en Chris Connor.
Het orkest is weliswaar prima (de diverse musici hebben klinkende namen), de arrangementen vind ik echter niet zo mooi. Alles bij elkaar loop ik voor dit album dus niet écht warm.