Executive Suite - Executive Suite 1 (1974)

1 stem

Soul
Label: Polydor

1. When the Fuel Runs Out (3:37)
  2. When the Fuel Runs Out [Instrumental] (4:55)
  3. You Believed in Me (Part 1 & 2) (5:58)
  4. I'm a Winner Now (3:57)
  5. Your Love Is Paradise (3:11)
  6. You Got It (Part 1) (2:46)
  7. You Got It (Part 2) (3:02)
avatar van Angelo
Soul uit Philadelphia, gebracht door 'n kwartet bestaande uit Vincent Unto, Henry Tuten, William Tyler en Charles Conyers, ofwel Executive Suite. Het is eerder gedaan en het is beter gedaan, maar zelfs ondanks die gegevens houd je zelfs meer dan 'n aardig album over. When the Fuel Runs Out wordt gebracht in de typische Philly-sfeer, en schept een behoorlijk vrolijk liedje die indertijd zeker niet had misstaan op de dansvloer. De instrumentale versie die gelijk volgt, laat horen dat het een heel fijn en energierijk nummer is. Daarmee hebben ze in ieder geval twee mooie openingsnummers gevonden voor hun eerste (en enige) album, de ietwat amateuristische / suffe tekst fungeert in dit geval als een absoluut pluspunt trouwens. Het zijn echter de twee soft-soul ballads Your Love Is Paradise en vooral I’m a Winner Now die binnen soulkringen worden beschouwd als hun twee beste nummers. Hoewel ze, inderdaad, twee prima nummers zijn, zijn ze niet beter dan het betere werk van onder andere The Four Mints of The Lost Generation. En net wanneer je denkt dat het bij gewoon een aardig album blijft, volgen de beide delen van You Got It. Ongelofelijk dat deze nummers, en met name het eerste deel, destijds niet op single zijn verschenen. De (bij vlagen) über-bombastische instrumentatie dreunt van begin tot eind heerlijk door je speakers. Fan-tas-tisch nummer, die gunstig afsteekt tegenover de rest!