In the Nursery - Twins (1986)

Avant-Garde / Rock
Label: ITN Corporation

1. Timbre (1:36)
  2. Twins (4:55)
  3. Workcörps (4:49)
  4. Profile 63 (3:27)
  5. Huntdown (4:27)
  6. The Ousider (3:50)
  7. Judgement of Paris (4:35)
  8. Joaquin (3:23)
  9. + (2:32)
  10. Intertwine (2:18)
  11. Breach Birth * (6:34)
  12. Arm Me Audacity * (3:39)
  13. Butyrki * (2:30)
avatar van titan
titan (crew)
Een plaat die perfect past in het tijdsbeeld. Net als Swans, Einstürzende Neubauten, Foetus, Laibach en Coil dat destijds deden maakte In the nursery bombastische en teutoonse avant-garde met donkere soundscapes.

Dit is trouwens het laatste album van ze waarop nog veel vocalen te horen zijn. Na dit album album schakelde ITN over op een orkestralere sound die ze vandaag de dag nog steeds hanteren.

perfume
En dat vind ik nu juist zo jammer

avatar van Mjuman
Van de week opgepikt op vinyl (volgens mij minder nummers dan hier aangegeven); inmiddels tweemaal gedraaid - zeer intrigerende plaat - er zijn nummers dat de sfeer dicht in de buurt van Dead Can Dance komt.

Serene, sobere aanpak die effectief is. Ik luister verder en waardeer.

avatar van Mjuman
Weer eens gedraaid - wel een intense sfeer dit album; m.n. Profile - ik ken het als "Profile '63" met lange sample (speech) van JFK maakt indruk - en neigt naar industrial.

Dit is eigenlijk een verborgen aanrader voor de wavey's hier. Zet 'em op 4 *.

avatar van Rainmachine
Intrigerende 80s debuutplaat. Ik ben laat ingestapt op de Nursery trein dus heb dit destijds compleet gemist. De term Teutoonse avant-garde met donkere soundscapes is hier zeker van toepassing. Ik moet bekennen dat ik zelf juist wel meer gecharmeerd ben van hun latere instrumentale moderne klassieke werk. Maar dit is ook zeker bijzonder, ook het artwork is weer top, zeker op vinyl.

avatar van Premonition
Intrigerende band met een zeer omvangrijk oeuvre. Op MM staan lang niet al hun albums, is ook bijna niet bij te houden. Hun laatste album Humberstone van begin dit jaar is gedeeltelijk een terugkeer naar de sound van de beginjaren tachtig en wel een aanrader.
Bij dit album komt qua sfeer Spleen and Ideal altijd bovendrijven, als ik 'm beluister. Zware muziek, voor de hele late uurtjes ....