Lady & Bird - La Ballade of Lady & Bird (2009)

Alternatieve titel: A Project by Keren Ann Zeidel & Bardi Johannsson

Frankrijk / IJsland
Label: EMI

1. Malmo Livs (7:32)
  2. For You and I (4:04)
  3. Not Going Anywhere (4:05)
  4. Sailor and Widow (3:54)
  5. One More Trip (5:14)
  6. Ghost from the Past (5:47)
  7. Where No Endings End (4:20)
  8. Liberty (6:25)
  9. The World Is Gray (4:18)
  10. Inside (6:22)
  11. Que N'ai-Je (3:44)
  12. Forward and Reverse (4:02)
  13. Run in the Morning Sun (7:22)
  14. Chelsea Burns [Live in Reykjavik 2008] * (4:15)
  15. You Won't Get Out [Live in Reykjavik 2008] * (6:03)
avatar van Martin Visser
mooi hoor, allemaal live-uitvoeringen met symfonieorkest van nummers van Keren Ann Zeidel en Bardi Johannsson. het zijn nummers van Keren Ann solo, van Johannssons band Bang Gang en een aantal nummers die ik nog niet getraceerd heb.

prachtige toevoeging aan de opnames die er al van deze nummers zijn. dromerig, zweverig, harmonieus, melodieus en steeds een beetje melancholiek. zo hoor ik het graag!

(verwijderd)
In mijn oren heeft het veel weg van het project wat Bauer heeft gehad met het Metropole Orkest.. en dat kan me zeker bekoren.. spontaan verliefd op nummers als Ghost from the Past..

avatar van Mctijn
De orchestrale arrangementen houden dit album nog wat bij elkaar. De nummers vind ik niet bijster sterk, zelfs geregeld zwak.
Ik kan hier dus niet zo warm van worden helaas

avatar van muziekobsessie
De nummers van keren ann zijn wel ijzersterk als je ze goed ken want ze verrassen in dit orkestarrangement behoorlijk. echter de nummers van Bang gang zijn een stuk minder. Ik had liever alleen maar nummers van keren ann gehoord.