menu

The Animals - Ark (1983)

mijn stem
2,75 (6)
6 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock / Blues
Label: I.R.S.

  1. Loose Change (3:01)
  2. Love Is for All Time (4:23)
  3. My Favourite Enemy (3:46)
  4. Prisoner of the Light (4:09)
  5. Being There (3:29)
  6. Hard Times (2:55)
  7. The Night (3:55)
  8. Trying to Get You (4:16)
  9. Just Can't Enough (3:54)
  10. Melt Down (3:08)
  11. Gotta Get Back to You (2:42)
  12. Crystal Nights (4:12)
  13. No John No * (4:18)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 43:50 (48:08)
zoeken in:
avatar van nlkink
.......het simpele feit dat een re-release van The House Of The Rising Sun in 1982 wederom hoog in de Britse charts klom. Chas Chandler en Alan Price hadden recent samengewerkt aan een album met Noordengelse 'Geordie' songs. John Steel had een gewone baan maar vermaakte zich in zijn vrije tijd als drummer in een bluesgroep. Valentine had niets om handen en vond het al gauw best. Burdon was net terug uit Duitsland en was blut. Op een persconferentie gaf hij toe dat de groepsleden vaak van mening hadden verschilt in het verleden, maar dat ze een paar jaren ouder en wijzer waren en hij verwachtte dat ze deze keer goed samen zouden kunnen werken. Naast een album zou de groep ook op wereldtournee gaan, ingaande juli 1983. In april werd de groep officieel opgestart en dook men twee dagen de studio in om demos op te nemen. Dit materiaal kreeg een upgrade om het geschikt te maken voor release. De upgrade werd betaald door AC/DC vocalist Brian Johnson.
De verschillen tussen de groepsleden bleken door het vorderen van de leeftijd niet minder te zijn geworden, integendeel. Alan Price en Chas Chandler, beiden gelouterde professionals, werden keer op keer geconfronteerd met het prima donna gedrag van Eric Burdon, die sinds hij WAR had verlaten geen noemenswaardig succes meer had gekend. Na de tour gingen de groepsleden wederom ieder hun eigen weegs. Het einde van de originele formatie.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:29 uur

geplaatst: vandaag om 12:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.