Jordy van Loon - Een Kusje voor Jou (2008)

Label: Jaz

1. Een Kusje voor Jou (2:51)
  2. Het Dorp (3:30)
  3. Hij Speelde Accordeon (3:35)
  4. Amsterdam, Keigaaf (2:42)
  5. Zomer in Nederland (2:36)
  6. Mama (2:22)
  7. Oh, Oh Monique (3:03)
  8. Het Is Niet Alles Goud Wat Blinkt (2:41)
  9. Wintertijd (2:44)
  10. Mijn Ouders Zijn Mijn Vrienden (3:05)
  11. Verliefdheid (2:28)
  12. Welterusten, Goedenacht (2:25)
Berichten die niet meer over de muziek gingen verwijderd.

edit: en nog wat

avatar van NewYorkCityLight
Hij ziet er serieus 8 uit op die cover.

Stijn_Slayer
Verliefdheid is een toverbal in meer dan duizend smaken.

Jordy is een oliebol in meer dan duizend smaken.

2 voor de moeite.

avatar van stuntman_jasper
Het feit dat dit op MuMe staat is best erg, maar het feit dat ik er bewust naar op zoek ben gegaan is misschien nog wel een stuk erger.

avatar van Korreltje Zout
Als ik je zie lachen dan ben je vet, cool
Jij weet volgens mij best wel wat ik bedoel

Op Een kusje voor jou verwoordt Jordy de emoties van zijn leeftijdsgroep, nee zijn generatie. Elke generatie, ook de huidige WhatsApp-generatie, heeft dan ook recht op zijn eigen Bob Dillon.

Deze CD bevat voornamelijk erg korte nummers; een beetje zoals de oude punkmuziek: drie minuten verstand op nul en raggen vanuit het hart. En al 5 jaar geen nieuwe plaat, hij lijkt TOOL wel. Alle nieuwe emoties van de afgelopen jaren (pubertijd, zijn snelle rise to stardom, de Arabische Lente, Oh oh Cherso) vormen ongetwijfeld een rijke bron van inspiratie voor zijn werk. Zijn eerstvolgende CD kan niet anders dan een meesterwerk worden.

Laten we hopen dat hij niet in het Duits of het Engels gaat zingen, want prachtvondsten zoals

want als jij vlinders oogst en dan smaakt de liefde als wijn

laten zich gewoon niet vertalen. Jordy van Loon is van ons!

FelipeGutiérrez
Laatst tegengekomen op youtube en deze CD binnengehaald puur om te kunnen lachen. Dit is officiëel het slechtste dat ik ooit heb gehoord.

avatar van Von Helsing
FelipeGutiƩrrez schreef:

Als je TV Oranje hebt dan kan je 24 uur per dag genieten van deze muziek waarvan 90% nóg slechter is dan die van onze Jordy.

Google maar eens op Wimmie. "als je het niet meer weet dan luister je naar Wimmie".

FelipeGutiérrez
Von Helsing schreef:

Wat een ongemakkelijke videoclip zeg. Alsof die Wimmie recht in mijn ziel kijkt.

avatar van Von Helsing
Ja maar hij loenst een beetje dus het is moeilijk in te schatten waar hij nou precies naar kijkt.

avatar van Korreltje Zout
FelipeGutiƩrrez schreef:

Muziekramptoerisme is ook een vorm van genieten van muziek. En onze Jordy zorgt daarvoor!

En het is een mooi woord voor scrabble tijdens de lange winteravonden.

avatar van liefkleinhertje
Deze CD is te vroeg uitgebracht waardoor we kleppers als mijn Naam Is Van Loon en Lekker Likken moeten ontberen voor de rest moet ik alles even laten indalen voor ik mij aan stemmen waag

avatar van Kramer
Kleine jongens worden groot, en hij zoekt duidelijk naar verdieping. Ik zet mijn geld er niet op in.