Peter Kruder - Private Collection (2009)

Alternatieve titel: Classics from my Living Room and Bedroom

Oostenrijk
Electronic / Pop
Label: G-Stone

1. Talk Talk - The Rainbow
  2. Tortoise - On the Chin
  14. Bernard Herrmann - The Days Do Not End
  15. Jon Brion - Here We Go
  16. Chateau Flight - Superflight
  17. Rokia Traore - Mariama
Altijd al willen weten wat Peter Kruder (van het duo Kruder & Dorfmeister en de man achter Peace orchestra) in zijn woon- en slaapkamer draait? Met deze cd krijg je het antwoord!
Zeventien tracks van uiteenlopende aard die onderling wonderlijk goed bij elkaar passen. Kruder weet precies hoe hij dit moet presenteren.
Het zijn ook niet zomaar wat fluttracks maar we hebben te maken met bijzondere artiesten van niveau. Daarbij vergeet hij zijn eigen peace Orchestra niet en is een Kruder & Dorfmeister track onvermijdelijk (een beetje narcisme kan geen kwaad zullen we maar zeggen).
Voor een rustige zondagmiddag als deze is het een ideale soundtrack. Ik weet het; het is cliché om dit er bij te halen maar in dat opzicht vind ik een cd als deze ook wel een klein beetje cliché want laten we eerlijk wezen: zo'n ondertitel is wel randje.
Het is dan ook geen muziek die je regelmatig opzet; het moet een loom sfeertje opwekken en dat lukt. Raar is het dan wel dat bijvoorbeeld een Tom Waits die normaal heel andere emoties bij mij oproept nu opeens te horen valt als kwalitatief hoogstaande achtergrondmuziek (die ook geschikt is met een wat hoger volume).

(verwijderd)
Stiekem weet ik hoe aERo hierbij is gekomen, maar ik wil nog wel even een toevoeging doen haha

De cd wordt gepresenteerd in een zeer luxe boxje, met daarin een 19tal kaarten. 1x Tracklist, 1xTracklist met artiest, producer, cd en andere info en dan 17 afzonderlijke kaarten, met aan de ene kant een schitterende foto, passend bij het nummer en achterop een verhaaltje over hoe en waarom precies dit specifieke nummer op deze cd.. Juist dit maakt het zo leuk (ieder geval om een keer door te nemen) want hierdoor krijgt het schijnbaar willekeurige mooie nummers bij elkaar zoeken, wel iets specialers! Ook juist het verhaaltje over Kruders eigen Peace Orchestra is leuk, want dit is een nieuw nummer, van een te verschijnen album, waar mensen schijnbaar al zins lange tijd bij Kruder om vragen, maar waar hij eigenlijk een hele tijd helemaal geen zin in had. Juist deze toevoegingen maken deze plaat voor mij iets meer speciaal, dan een willekeurig verzamelaartje.

Voor mij op dit moment een heerlijke nachtelijke soundtrack en inderdaad enigszins clichematig is het wel, maar eigenlijk maakt dat allemaal niets uit! Ja ik zou graag bij Kruder plaats nemen in zijn huiskamer om te genieten van deze muziek, Ik vind het een aanrader!

(verwijderd) schreef:
Stiekem weet ik hoe aERo hierbij is gekomen

Help me op weg......

avatar van djarend
Fantatsische verzamel cd,. in het doosje is ook te lezen dat hij deze heeft samengesteld uit zijn verzameling van 35.000 platen !! Tuurlijk kent elke liefhebber wel het nummer van Talk Talk of Japan maar in deze context staan ze er schitterend op. Krijg x op x ook reacties in de winkel als ik hem op heb staan, wat er in hemelsnaam op staat, zo mooi, en dan wordt ie ook vaak verkocht,......

(verwijderd)
Haha ik heb m op dezelfde manier bij je collega's in Amersfoort meegenomen Arend!
Gewoon weg een heerlijke verzamelaar en voor mij op dit moment bijna verplichte avondkost