The Chemical Brothers - AmericanEP (2002)

Dance / Electronic
Label: Astralwerks

1. Star Guitar [Trisco LA Funk Dub] (7:06)
  2. H.I.A. (7:14)
  3. Come with Us [H Foundation Remix]
  4. Electronic Battle Weapon 6 (9:03)
  5. Temptation / Star Guitar [Live from Brixton Academy] (8:55)
Stijn
Niet in Nederland uitgebracht, deze. Daar missen we gelukkig niet zoveel mee: de remix van Star Guitar kan bij lange na niet tippen aan het origineel, en de rest is leuk maar een échte uitschieter staat er niet op.

Electronic Battle Weapon 6 is leuk omdat er zo ook eens een EBW op CD verschijnt. Het is in essentie een veel snellere versie van Hoops (van Come With Us), die naar mijn mening beter klinkt dan het origineel (of is dit het origineel en Hoops de nieuwe versie?).

H.I.A. zou zomaar een nummer kunnen zijn dat gepland stond voor een van de eerste 3 CD's maar niet goed genoeg was. Opnieuw een nummer dat op zich helemaal niet slecht is en lekker wegluistert, maar ook opnieuw niks bijzonders.

De live-versie van Star Guitar (met een - mij onbekend - nummer genaamd "Temptation" aan het begin, zo'n typische Chemical Brothers dansvloerkraker) is prima, klinkt net wat beter (meer lagen, "rijker") dan het origineel en het mee opgenomen publieksgeluid geeft het een extra dimensie. Mijn persoonlijke favoriet.

Verder staan er nog 2 video's op, Star Guitar en The Test (beide pareltjes naar mijn mening), maar die zijn in dermate lage resolutie dat ik daarvoor mijn heil wel elders zoek

avatar van RogerV
Een soort nageboorte van het album Come with us waarvan ik de toegevoegd waarde sterk in twijfel trek. Dit is het allemaal niet niet of gewoon zelfs compleet overbodig.