J. Tillman - Year in the Kingdom (2009)

Folk
Label: Western Vinyl

1. Year in the Kingdom (2:39)
  2. Crosswinds (4:20)
  3. Earthly Bodies (4:20)
  4. Howling Light (3:35)
  5. Though I Have Wronged You (3:24)
  6. Age of Man (5:15)
  7. There Is No Good in Me (5:05)
  8. Marked in the Valley (4:04)
  9. Light of the Living (1:35)
avatar van muziekobsessie
Ik vind t zo jammer dat Tillman niet is een plaat maakt zoals hij met band live klinkt. het blijft zo sober

whoknowslisa
Daar heb je misschien wel gelijk in ja. Live klinkt Tillman wat rauwer, wat meer blues en rock invloeden zijn er te horen. Op plaat blijft het allemaal lekker rustig. Op zich kan dat ook heerlijk zijn, want zijn stem vind ik prachtig, maar ik mis op dit album nét even een nummer dat je 'wakker schudt'.

Desalniettemin vind ik dat er weer prachtige nummers op het album staan.

avatar van muziekobsessie
als je dit mooi vindt, check dan ook even zijn broer Pearly gate music eveneens een prachtplaat!!

(verwijderd)
En na de twee platen van afgelopen jaar, staat daar nu alweer album nummer 4 klaar

avatar van muziekobsessie
bedankt voor de update Joram, "singing ax" is de titel en verschijnt officieel 14 september, ben 'm nu al aan 't downloaden. en las dat die alleen op lp en mp3 verschijnt. bijzonder...

(verwijderd)
Die LP komt er zeker.. ik zit hier heel erg van te genieten. Puur en alleen Tillman's stem en gitaar en dat blijft voor mij de beste combinatie.

avatar van Ducoz
Beide Tillman's die ik tot zo ver heb gehoord vind ik erg mooi.

Deze mist alleen net iets, iets wat 'Vacilando Territory Blues' wel heeft.. maar ben er nog niet precies uit wat...

Tillman's stem kan soms wat vermoeien, zijn stem is mooi... maat soms klinkt het wel alsof hij erg moe is.

avatar van RoyDeSmet
Ik had het vooraf niet gedacht, maar deze plaat evenaart Vacilando Territory Blues!
Ik vind hem zelfs iets beter (vanwege de laatste 3 nummers op Vacilando die hij eigenlijk gewoon eraf had moeten laten).
34 minuten hoog niveau. De eerste vier nummers zijn allemaal heel goed! Daarna zakt het bij Though I Have Wronged You en Age Of Man weer wat in. Daarna krabbelt het echter weer wat op, maar het niveau van de eerste vier nummers wordt niet meer behaald.

Wat ik mooi vind aan deze plaat is dat de 'lo-fi klank' van de eerdere albums vervangen is door een netjes geproduceerde sound. Ook de extra instrumentjes als strijkers en belletjes en... iets met toetsen, lijkt mij, vind ik heel mooi. In ruil daarvoor moeten we de bas en drums inleveren.
Toch vind ik dat niet heel jammer.

Het is een andere soort plaat dan Vacilando Territory Blues, maar zeker niet slechter. Het is meer een kwestie van gevoel. Soms heb je zin in VTB, een andere keer zin in Year In The Kingdom.
Ik meen hier overigens ook een beetje de beginselen van de sound van het Fleet Foxes-album 'Helplessness Blues' te bespeuren!

Een prachtig melancholisch album van J. Tillman ( Father John Misty). Ik heb ook een album van hem als Father John Misty, maar dat is meer pop achtig. Dit is folk in zijn puurste vorm. Mooie songs, minimale begeleiding maar het past allemaal prachtig in elkaar. Dit ex lid van Fleet Foxes laat zich hierin kennen als een goede singer songwriter met duidelijke folk roots.
Mooi op een herfstige avond met een herfstbok in de buurt.

Teacher schreef:
Mooi op een herfstige avond met een herfstbok in de buurt.

Zeker een goed album, maar zijn voorganger is nog iets beter vind ik persoonlijk!

TONYLUNA schreef:

Die ken ik nog niet, dus ga ik op zoek naar.