Bradley Strider - Bradley's Robot (1993)

Electronic
Label: Rephlex

1. Untitled
  2. Untitled
  3. Untitled
  4. Untitled
avatar van John Doe
De opener heeft best een mooie geheimzinnige tokkelmelodie maar om deze nou door het hele nummer te horen. De beats veranderen best aardig op de achtergrond, maar dit is verder een niet overtuigende track.

Nummer 2 is beter, een mooi ambientnummer dat wel weet te overtuigen. Het heeft dat magische sfeertje van Aphex Twin dus net wel, daardoor komt een nummer tot leven. De basismelodie roept bij mij een beetje de sfeer van Aphex' ''Alberto Balsalm'' op en oh wat is dat een mooi nummer.

Track 3 is ook best mooi, gaat verder door op het ambientgebeuren. Een openliggende en goed inelkaar gezette track.

Nummer 4 is stevig. Voortdurende harde, snelle trommels die door elkaar heen gieren met een diep/zwaar geluid. Er vind niet veel ontwikkeling plaats, wat kleine aanpassingen. Toch is het best fascinerend, vooral op het eind als de trommels een solo krijgen.

avatar van brooklyn
Jammer van de vrij lage cijfers, vind het een erg goede EP. Geen enkele trak is ondermaats, het haalt allemaal aardige hoogten

tuktak
daar ben ik het mee eens, best toffe ep namelijk...

avatar van T.O.
Ja, geen wereldschokkend niveau maar erg aardig. Vooral de tweede track zou je nog leuk uit de kast kunnen halen in een dj-set. De afsluiter is wel lichtelijk irritant.