Arlo Guthrie - The Best Of (1977)

Folk
Label: Warner Bros.

1. Alice's Restaurant Massacree (18:30)
  2. Gabriel's Mother's Highway Ballad #16 Blues (6:25)
  3. Cooper's Lament (2:46)
  4. Motorcycle (Significance of the Pickle) Song (6:28)
  5. Coming into los Angeles (3:03)
  6. Last Train (3:03)
  7. City of New Orleans (4:31)
  8. Darkest Hour (4:04)
  9. Last to Leave (2:35)
Zag Guthrie op de dvd van Woodstock 69 waar hij Coming into los Angeles opvoerde, heerlijk nummer. Alice's Restaurent Massacree is ook leuk voor een keer of twee.

avatar van potjandosie
een fijne verzamelaar van de inmiddels 78-jarige Arlo Guthrie, zoon van de legendarische folk zanger Woody Guthrie. vanwege een aantal eerdere beroertes stopte hij vanaf 2020 met optredens. de man schijnt al jaren een rolstoelgebonden bestaan te leiden.

de nummers zijn afkomstig van de volgende albums:

1 en 4 van "Alice's Restaurant" (1967)
2 van "Washington County" (1970)
3 en 6 van "Last of the Brooklyn Cowboys" (1973)
5 van "Running Down the Road" (1969)
7 van "Hobo's Lullaby" (1972)
8 van "Amigo" (1976)
9 van "Arlo Guthrie" (1974)

het alom bekende, lang verhalende "Alice's Restaurant Massacree" met de grappige anekdotes is inderdaad leuk om weer eens terug te horen. "Gabriel Mother's Highway" is net zoals "Last to Leave" een fraaie, ingetogen folk ballad. het van het Woodstock festival bekende "Coming Into Los Angeles" en "Darkest Hour" zijn meer up-tempo en eveneens het beluisteren waard.

de folk gospel liedjes "Cooper's Lament" en "Last Train" zitten daar wat tussen in. het absolute prijsnummer is de prachtige melodie van "City of New Orleans" een nummer van de Amerikaanse folkie Steve Goodman, dat in Nederland een megahit werd voor Gerard Cox met de aangepaste tekst van "T'is weer voorbij die mooie zomer".

jammer dat de reguliere albums van Arlo Guthrie zo moeilijk verkrijgbaar zijn. de LP's die ik ooit van hem had zijn op cd lastig te vinden. met zijn meesterwerkje "Hobo's Lullaby" lukte mij dat gelukkig wel.