Mooi nummer inderdaad en deze EP is ook een mooie ontdekking. Gisteren toevallig exact een jaar na de release voor het eerst opgezet als voorspel op een optreden.
Beetje jammer dat hij niet dit soort beatloos materiaal aan het eind van zijn set draaide in plaats van muziek met wilde beats (wat toch niet helemaal zijn pakje aan is). Echter leuk hoe hij veel kanten uitgaat. De eerste helft van z'n set genoot ik ook erg van, wist toen niet eens dat het Bibio was gezien verplaatsingen in de tijdstabel en doordat dat hij ook al eerder niet volgens de normale planning stond te draaien op de avond.
Bij deze EP moet je geen beats en vocalen verwachten. Alleen veel melodieën via gitaren, klokkenspellen (of iets anders dat tingelt), synths, fluiten, geregeld met wat effecten erop. De EP als geheel voelt (voor mij althans) behagelijk aan. Dit terwijl er wel wat 'valse' en donkere toonverbuigingen in sommige nummers zitten. Deze klinken me echter goed in de oren. Een soort dopplereffect wordt qua geluid gesimuleerd in nummer 1 en 5, beide prachtige nummers.