Smith Westerns - Smith Westerns (2009)

Label: Horizontal action

1. Dreams (2:42)
  2. Boys Are Fine (2:39)
  3. Gimme Some Time (2:15)
  4. Girl in Love (3:05)
  5. We Stay Out (3:30)
  6. Tonight (3:37)
  7. Be My Girl (3:23)
  8. The Glam Goddess (2:34)
  9. Diamond Boys (2:56)
  10. My Heart (3:06)
Doc
Ik had nog nooit van de Smith Westerns gehoord totdat de voorkant van hun debuut album mijn aandacht trok.
Kwam me wel erg bekend voor...... eerst kon ik het niet helemaal thuisbrengen...... nog een keer kijken.... en dan blijkt het om de voorkant van Nirvana's Nevermind te gaan. Maar dan op de kop en met een beetje knip en plakwerk gemixt met een schilderij van ......... zeg het maar....... Ik hou het op de maagd Maria.
Na dit plaatje een poosje bestudeerd te hebben, toch maar besloten om het een kans te geven. Zo nieuwsgierig ben ik dan ook wel weer.

Blij dat ik dat gedaan heb.
De Smith Westerns maken namelijk hele aanstekelijke garagerock / punk met het soort oprechtheid en bravoure wat me erg aanspreekt.
Een beetje gestoeld op het geluid van jaren 50/60 rock...... met een flinke laag aan fuzzgitaren. Het zou zo afkomstig kunnen zijn van 1 van die Nuggets-verzamelaars.
En bij vlagen doen ze me ook wat aan de black lips denken, maar dan veel pakkender en leuker. Nummers blijven ontzettend in je kop zitten.
Vooral bij het horen van nummers als "Gimme Some Time" en "Tonight" weet ik het zeker. Ik ben fan.

Nu maar hopen dat Courtney Love ze niet aanklaagt vanwege die hoes.

Doc
Begint stilaan een wel erg verslavend, rammelend lofi plaatje te worden.
Grote kans dat ie binnenkort een halfje omhoog gaat.
"Tonight" blijft toch wel 1 van de hoogtepunten.

YouTube - smith western - tonight

elrayo
Inderdaad een (erg) leuk rammelend rock album, Tonight is inderdaad een fantastisch nummer! Ik word hier helemaal vrolijk van!

@ Doc: Misschien kun je eens een album van het In The Red label proberen. Zat leuke, rammelende garage rock bands te vinden op dit label!

elrayo schreef:

Bedankt voor de tip, maar dat heb ik inmiddels al ruimschoots gedaan.
o.a. Davila666, Reigning Sound, Strange Boys, en The Oh Sees.
Ik vind het idd een erg fijn label.
Zelf heb ik onlangs dit album toegevoegd, ook op In The Red:

Christmas Island - Blackout Summer (2009)

Woutt
Inderdaad een geweldig album Lekkere 60's-garage-achtige sound zoals het ooit bedoeld was!

avatar van trebremmit
Bijna de hele plaat geluisterd en toen kwam nog My Heart, geweldig leuk nummer, de rest doet me nog niet zoveel maar ik zal hem zeker weer eens opzetten.

Gallow
Doet op me sommige vlakken erg aan Vampire Weekend denken. Verder is het wel een lekker album, lekker rommelig.

avatar van OmeWillem
Dit doet mij eerder aan Best Coast denken of als een light-variant van Vivian Girls.