menu

Donald Byrd - Ethiopian Knights (1972)

mijn stem
3,83 (26)
26 stemmen

Verenigde Staten
Jazz / Funk
Label: Blue Note

  1. Emperor (15:37)
  2. Jamie (3:42)
  3. Little Rasti (17:48)
totale tijdsduur: 37:07
zoeken in:
avatar van Osiris Apis
4,0
Groovy

avatar van Minneapolis
4,5
Funky


avatar van AOVV
4,0
Nou, ik denk dat elk van bovenstaand trefwoord wel op dit album van toepassing is. Jamie is een aardig tussendoortje met een poppy soort van aanstekelijkheid (het deuntje komt me erg bekend voor, maar ik kan het niet helemaal plaatsen), maar het zijn vooral die twee lange tracks die me weten te bekoren. De opener biedt een heerlijk kwartier acid jazz terwijl de afsluiter net wat duisterder en psychedelischer klinkt, Byrd laat zijn trompet heerlijk echoën op die track.

4 sterren

avatar van captain scarlet
4,5
Zeer aangenaam verslavend album. Met name beluisterd via de koptelefoon raak ik bij Emperor langzaam maar zeker in 'n soort van natural high waarin tijd en ruimte tijdelijk verdwijnen en ga ik totaal op in de muziek.
Jamie brengt me dan weer even terug in de realiteit.
Voel me daarna bijna gedwongen om de plaat om te draaien om me vervolgens onder te dompelen in het heerlijk funky groovende Little Rasti.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:12 uur

geplaatst: vandaag om 00:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.