JJ72 - I to Sky (2002)

1. Nameless (2:26)
  2. Formulae (4:13)
  3. I Saw a Prayer (4:59)
  4. Serpent Sky (3:18)
  5. Always and Forever (4:30)
  6. Brother Sleep (4:20)
  11. City (5:17)
  12. Olche Mhaith (4:32)
avatar van titan
titan (crew)
Stukken beter en uitgebalanceerder dan hun debuut. Liefhebbers van Placebo en the smashing pumpkins mogen dit niet aan zich voorbij laten gaan. 4,5*

ik zag hier dat ie bestond...net gekocht en ga hem zo luitseren. Vond het debut anders al behoorlijk vet

nou ja...ik vind hem wel ok, maar niet beter als de eerste cd. moet hem nog wel een paar keer luisteren maar geef hem nu eerst 3*

avatar van musicfriek
Zeer zeker niet beter dan hun debuut. Ze lijken de weg kwijt te zijn en experimenteren er maar wat op los wat resulteert in langdradige minder zeggende songs. Formulae borduurt verder wat ze ook op hun eerste album maakten, maar voor de rest is het stukken minder. Wel zeker nog de moeite waard om te horen. Maar was erg teleurgesteld toen ik het een paar keer gedraaid had. Hun debuut staat nog steeds als een huis, vandaar dat ie ook in mijn top 10 aller tijden staat!

Aanvankelijk vond ik dit ook net even wat beter dan het debuut, maar dat kwam omdat ik die cd toen wel weer een beetje geloofde.
Voor deze cd gaat hetzelfde eigenlijk weer op: ik heb het wel weer gehoord allemaal.
Bestaat deze band trouwens nog? Weet iemand dat?

avatar van starbright boy
aERodynamIC schreef:
Bestaat deze band trouwens nog? Weet iemand dat?

Ze bestaan nog, met een andere bassiste. Het derde album is af, maar na een geflopte single weigert het label de plaat uit te brengen. De nieuwe nummers die ik hoorde overtuigden me niet erg.

avatar van Nicolage Rico
Ze zijn nu wel uit elkaar, toch?

beaster1256
de eerste was veel sterker , teveel gegil en geblaat door de zanger die beter wat meer ballads in zijn oeuvre steekt

avatar van berwt
Deze klinkt professioneler, origineler opgebouwd dan het debuut. Het debuut kwam soms zeer naïef over. En toch vond ik de eersteling zeer overweldigend. De stem en gitaarriffs van Mark Greany sneden echt door merg en been, bij deze lijkt hij de meeste van zijn frustraties kwijt te zijn. I to sky laat wel nog steeds zijn talent horen. Iets meer doordacht, volwassener, iets minder gevoel.
Voorlopig krijgt ze een 3,5*.

Jammer dat ze niet meer bestaan.

beaster1256
als ze niet meer bestaan is het spijtig, zo slecht waren ze nu ook weer niet .

ik begrijp trouwens nog niet goed waarom jj72 niet doorgebroken is en muse wel , zoveel verschil is er niet tussen beide bands

Muziek is erg sfeervol, maar van mij had die zanger iets lager mogen zingen. Maar de vergelijkingen met Muse, Placebo en Smashing Pumpkins haal ik er niet echt uit, eerder dan nog Manic Street Preachers.

Toch maar een halfje naar beneden. Als die zanger nu wat minder vaak zijn best deed om als een bang lammetje te klinken dat naar de slachter toe moet; ik zal er geen Shoarma minder om eten.

avatar van freakey
beaster1256 schreef:
als ze niet meer bestaan is het spijtig, zo slecht waren ze nu ook weer niet .

Ik zag ze beiden in de 013 in Tilburg, JJ72 als voorprogramma uiteraard, en geloof me, dan snap je het wel...