menu

Freddie Hubbard - Ready for Freddie (1962)

mijn stem
3,78 (41)
41 stemmen

Verenigde Staten
Jazz
Label: Blue Note

  1. Arietis (6:41)
  2. Weaver of Dreams (6:35)
  3. Marie Antoinette (6:38)
  4. Birdlike (10:15)
  5. Crisis (11:33)
  6. Arietis [Alternate Take] * (5:51)
  7. Marie Antoinette [Alternate Take] * (6:15)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 41:42 (53:48)
zoeken in:
avatar van Mssr Renard
5,0
Met Freddie Hubbard (trompet), Bernard McKinney (eufonium), Wayne Shorter (tenor sax), McCoy Tyner (piano), Art Davis (bas) en Elvin Jones (drums).

Deze plaat wordt beschouwd als een hard-bop klassieker en een essentiele jazzplaat om in huis te hebben. Groot is mijn verbazing dat ik de eerste ben die hier reageert.

Drie songs van Hubbard (Arietis, Birdlike, Crisis), eentje van Shorter (Marie Antoinette) en de standardWeaver of Dreams die eerder al Bing Crosby en Nat King Cole is vertolkt.

De toch al warme sound van Hubbard wordt hier mooi aangevuld door het eveneens warme geluid van de tenor van Shorter en de eufonium (een soort tuba) van McKinney. Verder is de ritmesectie van Davis/Tyner/Jones echt ontzettend steady en weet enorm de gas terug te nemen daar waar nodig.

Ik snap wel dat deze plaat als essentieel wordt gezien. Jammer van de wat lage eindscore, maar misschien is hard-bop niet iets voor iedereen.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:19 uur

geplaatst: vandaag om 15:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.