Acda en de Munnik - Jouw Leven Lang bij Mij (2009)

Label: Universal

1. Ik Blijf Jouw Leven Lang bij Mij (3:27)
  2. Alleen Maar Hier (4:54)
  3. 'T Is Wat het Is (2:32)
  4. Als Ze Lacht (4:53)
  5. Ze Zegt Steeds Liefje (3:19)
  6. Hm Hm Ja Ja (3:24)
  7. Ik Wou Dat Je een Vreemde Was (3:38)
  8. Ezra (3:00)
  9. Sally (4:00)
  10. Alles Gaat Voorbij (4:39)
  11. Eva (3:56)
  12. Over en Uit (3:42)
  13. Voicemail (4:10)
avatar van Coentje
Een vertrouwde AedM plaat maken met nieuwe invloeden, het is de heren wederom gelukt! chapeau!

avatar van TheFunkyM
Weer oud en vertrouwd zoals de eerste 2 cd's.
Wat voor mij toch de beter cd's van Acda en de Munnik waren.

avatar van T91
T91
Klinkt goed na een eerste luisterbeurt. Zoals hierboven al wordt gezegd, klinkt vertrouwd. Vind de hoes wel erg lelijk.

Hun hoezen zijn altijd al lelijk.

avatar van Hans Brouwer
In mijn ochtendkrant waarvan ik hier de naam niet meer durf te noemen stond vanmorgen (zaterdag 17 oktober 2009) de volgende recensie over het nieuwste album van Acda en De Munnik:

Ouderwets Goed

Er was even twijfel of de chemie er nog wel was tussen het muzikale cabaretduo Acda en De Munnik. Met het nieuwe, ijzersterke album "Jouw Leven Lang bij Mij" nemen de mannen iedere twijfel weg. Een sfeervol, vrolijk album, dat het goede gevoel terugbrengt van de eerste twee platen. De symfonische titelsong met oosterse klanken en strings zet je even op het verkeerde been, want voor de rest gaat het duo back to basic. Een pianootje, gitaar, mondharmonica, samenzang en een intieme sfeer, dat zijn de ingrediënten van geweldige nummers als het Brel-achtige "Als ze lacht", "Alles gaat voorbij" en "Sally". Het wat zeurderige "Ze zegt steeds liefje" is de enige zwakke plek op een geweldig album.

Ik was van plan om vandaag de nieuwste van AeDM te kopen maar er kwam iets tussen. Komende maandag ga ik "Jouw Leven Lang bij Mij (2009)" zeker kopen en zal ik controleren of bovenstaand bericht juist is. Maar daar twijfel ik bijvoorbaat in het geheel niet aan .

fastpulseboy
Hans Brouwer schreef:
en zal ik controleren of bovenstaand bericht juist is. Maar daar twijfel ik bij voorbaat in het geheel niet aan .

Natuurlijk wordt die belofte voor je ingelost!

Lost alle verwachtingen in en is de moeite waard. Ben wel blij dat ze weer terug gaan naar af.

blaauw
ze zijn er nog niet helemaal, maar 't is iniedergeval flink wat stappen vooruit in vergelijking met nachtmuziek, als ze lacht is erg goed

avatar van drezic
Heel fijn, zoals al vaak gezegd weer terug naar af. Zeker een blijvertje.

De gemiddeldes van hun albums vind ik vrijwel altijd belachelijk laag hier.

avatar van thelion
Een nieuwe Acda en de Munnik altijd interesant ben niet zo van het nederlands talige, maar Acda en de Munnik kan ik altijd wel warderen.......

Zal deze binnen kort ook wel checken en verwacht dat het wel weer van een redelijk nivo zal zijn zo als hun hele ouvere.......

drezic schreef:

De gemiddeldes van hun albums vind ik vrijwel altijd belachelijk laag hier.

Dat is mij ook al op gevallen....... volgens mij veel (haat/non) stemmen.........

avatar van TheFunkyM
Ja.. Alhoewel ik het bij de laatste paar cd's wel kan begrijpen.

TheFunkyM schreef:
Ja.. Alhoewel ik het bij de laatste paar cd's wel kan begrijpen.

Die waren ook best wel te doen.......

avatar van IntoMusic
Wist niet dat deze al uit was. Volgend jaar gaan we weer naar hun optreden dus meteen dit album besteld. De titelsong klinkt erg lekker en ik houd er wel van als ze in harmonie zingen. Inderdaad een beetje terug in de tijd.

Beoordeling volgt nog... (overigens via Marktplaats is deze tijdelijk 10,99 )

avatar van IntoMusic
Net terug van hun optreden. Niet alleen op dit studio-album zijn ze "weer terug van weggeweest" met hun herkenbare sound: ook live zijn ze weer top. Het concert van hun vorige album was ronduit beschamend (zeer weinig nummers, beetje lopende band werk en het duurde een klein 1,5 uur).

Nu ruim 2 uur van ze kunnen genieten en veel van dit album gespeeld (volgens mij 9 van de 13 nummers). Top en dit album schaar ik zeker bij de top 3 van hun platen.

Vind het echt een heerlijk album. Ben er live naartoe geweest en daar klonk het allemaal nog beter dan op de CD. Vooral het nummer "Ik wou dat je een vreemde was" is live erg swingend door de tempowisselingen erin. Eindelijk weer een ouderwets Acda en de Munnik album, want Nachtmuziek vond ik maar niks.

Ik ben een groot fan van Acda en de Munnik, toch ben ik teleurgesteld. Vond Groeten uit Maaiveld en Nachtmuziek behoren tot het beste werk. Gelukkig niet zo slecht als Liedjes van Lenny.

Niet slecht maar ik verlang gewoon naar de liedjes over tragische liefdes geschiedenissen.

avatar van IntoMusic
Gister weer een concert van de heren bijgewoond en ook wat nummers van dit album gespeeld. Moet zeggen dat ik ze vind vervelen. Vooral tijdens het concert werd duidelijk hoeveel liedjes ze hebben met daarin "nanaanaanaa", "jeeheejeejeejeje" etc. Gelukkig speelde ze ook veel niet vaak gespeelde nummers, maar nu ik dit album ook weer heb geluisterd, moet ik voorlopig even geen A&dM opzetten...

Wat een jaar al niet kan doen .

Na het "donkere" album Nachtmuziek komen Acda en De Munnik nu met Jouw Leven Lang Bij Mij, die qua stemming 180 graden is gedraaid. Op deze plaat veel optimistische en vrolijke liedjes, zoals vrijwel altijd bij AEDM over de liefde. Of dat gaat vervelen? Mwah. Na de eerste helft van het album snak je haast naar een liedje over een overleden iemand of een mislukte liefde, maar niets van dat alles. Maar toch klinken de liedjes lekker om tijdens de zomer een keer te luisteren.

Het hoogtepunt van het album is wel het laatste "nummer", Voicemail, waarin Herman opnieuw verschijnt en nu tot zijn einde lijkt te komen... Of toch niet?

3,5 voor dit album.