Andrew Weatherall - A Pox on the Pioneers (2009)

Rock / Electronic
Label: Rotters Golf Club

1. Fail We May, Sail We Must (3:54)
  2. Privately Electrified (5:35)
  3. Miss Rule (3:35)
  4. Selective Walking (4:11)
  5. Liar with Wings (3:55)
  6. Let's Do the 7 Again (3:41)
  7. A Pox on the Pioneers (4:15)
  8. All the Little Things (That Make Life Worth Living) (4:54)
  9. Built Back Higher (3:56)
  10. Walk of Shame (6:25)
Matige plaat van deze electronica-pionier. Hij kan het beter bij produceren/remixen houden. En dat terwijl zijn EP van een paar jaar terug best aardig was.

avatar van Goodfella
Maarrrrrr 'Fail We May, Sail We Must' is geweldig!

Nou, die zal ik eens in de herkansing doen dan.

Told you

Je had gelijk inderdaad. Vandaag beviel deze plaat me een heel stuk beter. Bijzonder aangenaam sfeertje.

avatar van Goodfella
Ik had zelf de maandelijkse podcast van Nuno Dos Santos nodig om het album te herkansen. Album valt niet écht op en is bijna nergens geweldig, maar ontvouwt zich na een paar keer toch helemaal als bovengemiddeld fijne pop, met de openingstrack als klein meesterwerkje. 't is bijna een skanummer trouwens, of ligt dat aan mij?

Ik hoor er ook wel ska in, maar ook wel een beetje Basic Channel-achtige dub. Het is eigenlijk een soort dubtechnopop.

Track 4 en 7 zijn mijn favorieten alhier.