Split tussen Cdatakill en Resurrection, die tweede was nieuw voor mij, Cdatakill heeft al een album op 5* staan. Altijd boeiend zo'n splits dus. Deze maakt het gelukkig ook waar.
Cdatakill is en blijft een wisselvallig artiest, waar vooral het oudere werk kwalitatief heel wat minder is. Dat blijkt weer, want op dit EPtje weet hij wel mooi te overtuigen. "New York To London" is een goeie opener, met lekkere ritmes, een net iets te depri melodietje, maar veel geklooi om dat goed te maken. "Mogadishu" gooit er een betere melodie tegen aan, en plots is het kwalitatief zeer sterk allemaal. Cool trackje, boeiende melodieën en een prachtige voice wave/sample heel subtiel op de achtergrond. Speciale track, en het beste wat Cdatakill op deze EP toont. Wat niet wil zeggen dat "Welcome To The Cabaret" geen goeie track zou zijn natuurlijk. Noizy basis met lichte maar toch stevige ritmes over. Zeer cool trackje
Maar ook Resurrector weet hier een zeer goeie indruk achter te laten. Melodieën doen een beetje aan Gridlock denken, de ritmes zijn een stuk steviger. Heerlijke track, prachtige melodieën (uiteraard, aangezien ze op die van Gridlock lijken) en lekker gebonk. "Negative Force" is minstens even goed, en overtreft "Amnestly" zelfs. Waves om je lippen bij af te likken en prachtige ritmes, hoewel het hier wel heel sterk op Gridlock begint te lijken. Wat verder uiteraard alleen maar positief is, aangezien Resurrector toch net een andere draai aan het geheel weet te geven.
Knappe EP dus, die de moeite is als je met beide artistiesten in contact wil komen. Zeer sterke tracks, waar Resurrector toch net als overwinnaar uitkomt. Kleine maar verdiende 4.5*