A Mountain of One - Institute of Joy (2009)

Label: Ten Worlds

1. Sky (Intro) (1:38)
  2. Sky Is Folding (4:59)
  3. Bones (4:12)
  4. Lie Awake (5:46)
  5. Green (1:46)
  6. Highs of the Sun (5:00)
  7. River Music (5:51)
  8. Purple (1:30)
  9. In Our Lifetimes (6:33)
  10. Ahead of the Curve (7:25)
  11. Who by Fire (5:33)
  12. White Spider (4:47)
  13. Knife of the Sultan (3:55)
avatar van duvelboy
A Mountain Of One brengt een tijdloos geluid dat op een symbiose lijkt van artiesten als Pink Floyd, Roxy Music, en Lindstrøm & Prins Thomas ,
Ibiza chill out dance sound met prog, psychedelisch invloeden.
Veel Pink Floyd: Lie Awake
Veel dance invloeden: Bones
stemmen volgt later

Dit is inderdaad lastig te omschrijven en dat maakt A Mountain of One (nog nooit eerder van gehoord) toch behoorlijk bijzonder.
Ondanks de moeilijk te omschrijven stijl klinkt het album eigenlijk helemaal niet moeilijk; sterker het klinkt makkelijk in het gehoor.
Trippy bombast, psychedelische geluiden, ik weet het allemaal niet: het is een kermis van geluid en dat maakt het vreselijk boeiend allemaal.
Dit is als een toverbal die continue van kleur verschiet zonder dat je er misselijk van wordt.

avatar van handeman
Als ik my space moet geloven is gaat deze band het helemaal maken! 6 december in rotown.

Die Collected Works was helemaal mijn ding. Zag ze vorig jaar al op pukkelpop.Nu de eerste full-cd? Zalig:) Benieuwd.
Nummers zijn spijtig genoeg(?) wel meestal korter precies.

wanneer komt die uit? want deze vind ik precies niet terug in release-overzicht

avatar van duvelboy
gerre schreef:
wanneer komt die uit?

sinds sept te koop (bol.com ; velvetmusic.nl)

groeten

db

het verbaast me dan hoe onbekend dit is.. en zal blijven? ik ga ze bekijken in vooruit binnen paar weken.