menu

The Unthanks - Here's the Tender Coming (2009)

mijn stem
3,60 (29)
29 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Folk
Label: EMI

 1. Because He Was a Bonny Lad (2:36)
 2. Sad February (4:35)
 3. Annachie Gordon (8:15)
 4. Lucky Gilchrist (4:51)
 5. The Testimony of Patience Kershaw (4:05)
 6. Living by the Water (6:08)
 7. Where've Yer Bin Dick? (0:47)
 8. Nobody Knew She Was There (5:53)
 9. Flowers of the Town (3:05)
 10. Not Much Luck in Our House (0:47)
 11. At First She Starts (3:38)
 12. Here's the Tender Coming (5:28)
 13. Betsy Bell (4:16)
totale tijdsduur: 54:24
zoeken in:
4,5
Hemels Mooi , nog net voor de donkere dagen van december en wat een geestverwanten hebben de zusjes Unthank (Antony Sufjan Stevens) maar Rebecca's stem heeft wel wat van Sandy Denny , muzikaal is het puur met capital, van een Britse pracht Monsters of Folk nee Meisje van de Folk )

4,5
Niet Rebecca maar Rachel , Rebecca is het zingende zusje

MentalTheo58
Zeer mooie cd!! De prachtig zingende zusjes worden dito begeleid.

avatar van Thomzic
2,5
Leuk plaatje voor de donkere dagen, maar de verveling begint al snel toe te slaan.

4,5
wederom correctie het zingende zusje van Rachel heet Becky

avatar van sander.h
4,0
Heel erg mooi dit. Wel erg sereen, maar dat mag af en toe wel eens.

Ik snap de opmerking van Thomzic wel, er zit weinig variatie in de nummers, ik geloof dat nummer 13 het eerste (min of meer) uptempo nummer is dat voorbij komt.

Echter, mooie zang en prachtige melodielijnen, soms middeleeuws aandoend zoals in Sad February, maar meestal richting de Britse/Ierse folk. Prachtige begeleiding ook, er wordt een fijn sfeertje neergezet.
Voor in de avonduren!

Weinig variatie?
Dat was er ook niet in het Engeland wat ze bezingen.
Transcendent and grounded music folds around unsentimental old, new and imaginatively borrowed stories of booze, brawls, abuse, loss, fear, infantile death, depravity and sorrow.

Wat ben ik weg van deze band. Na hun cover werk voor Antony and The Johnsons en Robert Wyatt meer van hen gaan opzoeken. Here's the tender coming en Sad February zijn prachtig.

4,0
Een heel mooi folkalbum. The Unthanks draait vooral om de zusjes Rachel en Becky Unthank. Ze kregen de folkmuziek met de paplepel binnen, want hun vader George Unthank is een bekende folkzanger en lid van the Keelers. De groep bestaat verder nog uit een aantal muzikanten met daarbij Adrian McNally als een van de belangrijkste (is tevens echtgenoot van één van de zussen). De vocalen van de zussen zijn het belangrijkste wapen van the Unthanks en daarbij wordt uiterst mooie begeleiding gezocht. Er wordt geput uit een groot arsenaal van liederen. Sommige stokoude folksongs, maar ook uit moderner werk. Een paar nummers komen uit de gezinstraditie, nummers die vroeger vaak werden gezongen in het gezin van Unthanks. In het bijgeleverde boekje staat iedere keer achtergrond informatie over de songs, dat maakt het een stuk persoonlijker. Het is een echt folkalbum gedrenkt in Engelse traditie. Daar moet je van houden, maar de uitvoering is briljant. Eéntonig, als je niet zo veel hebt met deze muziek. Anders hoor je steeds iets anders en verbaas je je over bepaalde begeleiding. Mooi album.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:16 uur

geplaatst: vandaag om 03:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.