Herb Pedersen - Southwest (1976)

Country / Folk
Label: Epic

1. Paperback Writer (2:40)
  2. Rock & Roll Cajun (3:08)
  3. If I Can Sing a Song (2:06)
  4. Our Baby's Gone (2:47)
  5. Harvest Home (2:49)
  6. The Hey Boys (3:29)
  7. Jesus Once Again (4:17)
  8. Younger Days (2:51)
  9. Can't You Hear Me Callin' (2:59)
  10. Wait a Minute (4:17)
Stijn_Slayer
Sterk debuut van deze onderschatte artiest, die later iets meer bekendheid zou verwerven in samenwerking met Chris Hillman. Country die vocaal, instrumentaal en melodisch van hoog niveau is. Sterke versie van 'Paperback Writer', maar de rest doet niet onder. Alleen 'Younger Days' vind ik te zwijmelend.

Paperback writer is van de Beatles; verder veel eigen werk, waarvan "Wait a minute' het prijsnummer is. 'The Hey Boys' is van zijn oude maten the Dillards van hun LP Wheatstraw suite.

avatar van jorro
Ik moest wel even wennen aan de country-versie van 'Paperback Writer' waarmee het album start. Als je zoals ik niet echt van country houdt is ook de rest van het album moeilijk door te komen. Het is 'mellowcountry' en meer iets Voor de liefhebbers! Één daarvan is Geert Henderickx dankzij wie het album in de Oor jaarlijst 1976 staat (op 42).
Als niet liefhebber geef ik 2,5*