Gin Wigmore - Holy Smoke (2009)

Nieuw-Zeeland
Label: Universal

1. Oh My (4:18)
  2. Hey Ho (4:05)
  3. New Revolution (4:22)
  4. Don't Stop (3:29)
  5. I Do (4:08)
  6. Too Late for Lovers (3:48)
  7. Mr. Freakshow (3:52)
  8. One Last Look (2:37)
  9. Golden Ship (3:55)
  10. Dying Day (3:14)
avatar van Dreten Bukgat
gin wigmore is hier in nieuw-zeeland bekend geworden door haar featuring op een nummer van smashproof, brother getiteld... sedertdien is haar populariteit de hoogte ingeschoten... een goeie maand terug was er op tvnz een reportage over haar en ik onthield vooral de interesse die er kwam vanuit het motown-kamp... heel bijzondere stem heeft ze, maar jammergenoeg wordt die prachtstem gecombineerd met muziek die te vaak coomercieel getint is... jammer, want talent heeft ze zeker!

tuktak
Idd een tikkeltje commercieel, maar ik kan het in dit geval opzich wel goed hebben. De minste nummers zijn de rockgetinte avril lavigne tracks, liever zie ik deze dame meer richting singersongwriter hoek gaan.
Met reggae en soul invloeden kan ze vind ik het lekkerste overweg, helaas dus van dat hele rockchickgebeuren.
Ik zie haar dan ook meer als bv een sia, uitgesproken en muzikaal. Alleen bezit deze dame dan een extra macy gray achtig scherp randje aan der stem, wat het allemaal net iets frisser maakt.

Duffy en paloma faith komen eigenlijk direct bij mij op als ik deze cd luister. Ben benieuwd hoe ze zich verder ontwikkeld, want kwaliteiten heeft ze zeker.