Converge - Axe to Fall (2009)

Metal / Punk
Label: Epitaph

1. Dark Horse (2:54)
  2. Reap What You Sow (2:39)
  3. Axe to Fall (1:41)
  4. Effigy (1:42)
  5. Worms Will Feed (5:52)
  6. Wishing Well (2:49)
  7. Damages (4:26)
  8. Losing Battle (1:46)
  9. Dead Beat (2:36)
  10. Cutter (1:40)
  11. Slave Driver (2:48)
  12. Cruel Bloom (4:01)
  13. Wretched World (7:10)
wat een album dit, snoeihard en snel. verdiend een 4.5*

avatar van Nakur
Waardge opvolger van No Heroes?

meer dan waardig

Ja jezus, dit is gaaf. Heb me dit jaar niet zo met metal in het algemmen bezig gehouden, maar ik kan zeggen dat Kylesa mijn favoriet is.
Dit komt zeeer dicht in de buurt. Idioot strak drumwerk, originele riffs (met name nummer 4 (waar de gitarist van Cave In ff binnen komt vallen), lekkere oerschreeuwen en wat leuke verassingen. Verassingen in de zin van Cave, Neurosis en Genghis Tron, waar allemaal wat mensen van mee komen doen.

Goeie productie ook. Zover ik kan horen, niet idioot hard, want ik kan mn boxen nog ongestoord open zetten. Veel detail voor de instrumenten ook, waar alles duidelijk klinkt.

Het begin van de plaat is wat meer Hardcore, dan latere nummers, maar dat komt de afwisseling ook wel ten goede.

Vet dus!

avatar van Don Cappuccino
Dit is zo´n gaaf album. Die eerste 4 nummers Echt niet normaal! En dan Worms Will Feed wat zo slepend is. Ik vind het echt jammer als dit album is afgelopen, meestal zet ik het nog een keer op Deze was kwa muziek erg hoog in mijn top 10 van 2009 (plaats 3) en kwa aggressiviteit ligt het straatlengtes voor op de rest van mijn top 10 van 2009!

avatar van Don Cappuccino
Converge heeft een single uitgebracht, namelijk On My Shield. Deze is al te beluisteren via YT.

On My Shield (New Single)

En dat klinkt weer erg goed!

avatar van berwt
ThirdEyedCitizen schreef:
Dit komt zeeer dicht in de buurt.

Dan ga je volgende week wellicht naar Trix in Antwerpen waar beide bands aantreden?

avatar van vantagepoint
Dit album is voor mij gewoon een van de beste metal/hardcore platen ooit. Wat The Age Of Quarell was voor de Cro-Mags is Axe To Fall voor Converge. Ze openen het album met het snoeiharde Dark Horse dat eerder aanleunt naar de hardcore kant. Een nummer dat je direct inpalmt met de gitaarrifs die je rond de horen slaan en de vocals van J. Bannnon natuurlijk. Reap What You Sow is dan weer een nummer dat eerder naar de trashy kant opgaat. Dan krijgen we het titelnummer dat gewoon een mix is tussen de hardcore en trashy kant is en dus weer meer leunt naar de mathcore. Ook een logisch gevolg want converge staat ook wel bekend als mede grondleggers van mathcore/metal genre. Wat ook positief aan het album is dat is dat het tempo hoog ligt en je dus meeneemt naar een snelle luisterbeurt terwijl het album wel goed is voor 42 minuten muziek.

Het volgende nummer dat je te horen krijgt is Effigy waar Converge meer de melodische kant toont van hun muziek. Het begin van het nummer Worms Will Feed lijkt dan weer meer op een gewone klassieke hardcore band. Tot als het wat openbarst en je meer te horen krijgt. Wishing well is dan weer een trager nummer, en evolueert dan in Damages dat dezelfde richting opgaat. Het laat je even naar adem snakken. Je krijgt dan meer invloeden van sludge/post-metal te horen. In Losing Battle evolueert het weer naar meer trash. De andere nummers laten zich wat van dezelfde kant zien. Maar het is en blijft een top album.