Signe Tollefsen - Signe Tollefsen (2009)

Folk
Label: Corazong

1. It Smells of You (4:07)
  2. History Class (3:27)
  3. You, Me & the Brewers (3:51)
  4. Jeff (5:09)
  5. Hooked (You Spit in My Whiskey) (5:35)
  6. King of the Fire (5:09)
  7. Mama (2:31)
  8. My Old Man (4:49)
  9. Sweet Tears (2:53)
  10. Up to No Good (3:16)
  11. It Was Ooo (4:48)
  12. Oh My (2:57)
  13. This Is It (5:09)
Aquila
Ongelofelijk wat heeft deze nog op zich laten wachten. Twee jaar geleden onder de indruk van een optreden van Signe in Zutphen en vorig jaar ook in het voorprogramma van David Sylvian gezien. Elke maal zei ze dat het album bijna af was, maar het zoeken (en de website bezoeken voor info waar al twee jaar hetzelfde stond) op een gegeven moment maar opgegeven. Maar hij bestaat dan nu toch écht zoals ik begrijp. Dat wordt iets voor 'Sinterklaas'.

avatar van Fairy Feller
Kreeg deze cd van bevriende radio DJ...erg goed, net ff anders dan de standaard singer/songwriter, ben onder de indruk.

Aquila
Ik zal dit weekend er eens naar op zoek gaan. Ik zie nu ook dat er een nummer "This Is It" op staat. Grappig toeval. Wie weet gaan een heleboel dit nummer per ongeluk downloaden ipv die van ene MJ (RIP).

kkriz
Mja op zich redelijk, maar ik houd nou eenmaal absoluut niet van dat vibrato-zingen en dat doet ze helaas wel erg vaak bij noten die langer dan een seconde duren.

kkriz schreef:
Kan ik wel inkomen. Is wel acquired taste denk ik. Vind het vaker wel mooi uitpakken dan niet. Wat ik minder geslaagd vind is de begeleiding. Ik zag haar twee keer live (eigenlijk bij toeval) solo met een akoestische gitaar. En dan vond ik het mooier, persoonlijker en breekbaarder dan met deze extra begeleiding van drums en gitaar. Op punten waar het puurder is vind ik het sterker. 'King of the Fire' is werkelijk prachtig.

Totaal ondersteboven van deze CD. Alle liedjes heel oorspronkelijk, fantastisch gezongen, prachtig begeleid. Ik moet Signe nog een keer live zien, dat gaat er zeker van komen.

avatar van Poeha
Ze gaat volgende week de studio in voor het opnemen van een nieuw album, gaf ze vanavond aan in DWDD.