Black Magic - Where Love Is (1970)

1 stem

6. Aunt Adele (2:50)
  7. Tater Man (2:50)
  8. Faces on a Bus (2:18)
  9. Vacant Lot (2:55)
  10. Pershing Square (2:57)
  11. Before It's Done (2:59)
  12. Echoes of Love (2:37)
avatar van Angelo
De drie heren en de drie dames van Black Magic verzorgden indertijd vaak de ritmische secties voor de muziek van Sonny en Cher (zowel op plaat als tijdens optredens), toen het duo nog ondergebracht was bij het Atco label. Dat hadden ze ook beter kunnen blijven doen, want dit is één van de saaiste albums in zijn soort uit die tijd. De vocalen – vooral van de dames – zijn volledig inwisselbaar; van flexibiliteit is geen sprake (ze hadden deze nummers net zo goed kunnen inspreken, ik krijg de indruk dat ze weinig moeite doen om de luisteraar van hun kwaliteiten te overtuigen, voor zover er sprake is van kwaliteiten). De arrangementen en de teksten getuigen van weinig inspiratie. Het is allemaal zo simplistisch dat het zelfs niet goed is voor op de achtergrond. Black Magic is een slap aftreksel van The 5th Dimension, en dan te bedenken dat ik al geen liefhebber van die formatie, laat staan van Black Magic. Om te vergeten, dit album. Het nummer met de titel “black bottom” heeft een ruime veertig jaar later overigens een hele andere betekenis gekregen, bedacht ik net. Niet dat het wat uitmaakt; de muziek wordt er niet beter op.