The Doors - Without a Safety Net (1997)

Label: Elektra

1. Five to One [Live] (7:29)
  2. Queen of the Highway [Alternative Version] (3:32)
  3. Hyacinth House [Demo Version] (2:41)
  4. My Eyes Have Seen You [Demo Version] (2:03)
  5. Who Scared You? (3:18)
  6. Black Train Song [Live] (12:25)
  7. End of the Night [Demo Version] (3:02)
  8. Whiskey, Mystics and Men (2:22)
  9. I Will Never Be Untrue [Live] (3:58)
  10. Moonlight Drive [Demo Version] (2:32)
  11. Moonlight Drive (Sunset Sound) (2:43)
  12. Rock Is Dead (16:37)
  13. Albinoni's Adagio in G Minor (4:39)
avatar van Sonic Nurse
Deze cd hoort bij de Box set welke in 1997 is uitgekomen. Vooral voor verzamelaars is deze set interessant. Er staan een paar verdraaid mooie opnamens tussen en ook het boekje wat er bij zit is wel oke.
Om me even tot Without a Safety Net te beperken:
Het openingsnummer is, ondanks dat de geluidskwaliteit dramatisch is, gelijk al legendarisch te noemen. Dit is namelijk de live opname van het concert wat ze in 1969 in de Dinner Key Auditorium in Miami gaven. Als je de film hebt gezien herinner je je deze scene wel. Morrison kwam al meer dood dan levend het podium op... enfin.. de afloop ken je. Je hoort 'm tijdens Five to One het publiek ophitsen: "you're all a bunch of fucking slaves, maybe you like it, being pushed with your face in the shit".. etc etc.
Voorderest staan er nog wel wat aardige hebbedingetjes op zoals Hyacinth House, de demo welke bij Robby Krieger thuis is opgenomen. Ook de 2 versies van Moonlight Drive zijn wel leuk om te horen. De demo is de originele track, wat (als ik het goed heb) het eerste nummer van The Doors was. Later is dit nummer op Strange Days uitgekomen, wel een hele andere versie.
Nogmaals, deze cd is voor de liefhebber welke houdt van zulk soort opnames. Boeit je dit niet zo, begin dan met een studio album (The Doors of LA Woman ofzo), over het algemeen is de geluidskwaliteit namelijk niet echt geweldig.

avatar van Tribal Gathering
Zoals al dit soort verzamelaars is deze ook aardig wisselvallig. Het is echter alleen al een essentiele aanschaf voor alle zichzelf respecterende Doorsfan vanwege het fantastische Black Train Song : een 12 minuten durende machtige live-jam.

Het is echter aan te raden naar de 4 cd box op zoek te gaan. (waarvan deze cd deel uitmaakt.)