Radiohead - No Surprises / Running from Demons (1997)

Label: EMI

1. No Surprises (3:49)
  2. Pearly [Remix] (3:38)
  3. Melatonin (2:08)
  4. Meeting in the Aisle (3:07)
  5. Bishop's Robes (3:23)
  6. A Reminder (3:53)
Wat is de kwaliteit van deze? Even hoog als OK Computer?

avatar van Jordy
Paar van m'n favoriete Radiohead b-side-nummers staan hier op, maar eens kijken of deze ergens te vinden is...

Nee, wel iets minder. Maar desalniettemin erg mooi. Bishop's Robes is nog een b-kantje uit The Bends tijd, de andere waren de b-kanten vna No Surprises en Paranoid Android. Pearly, Melatonin en Meeting In The Aisle klinken ongeveer hetzelfde als de nummers die op OKC staan (ik vind ze ook van dezelfde kwaliteit), maar ze hadden er daar niet echt tussen gepast.

Oke, dan moet ik die maar even gaan zoeken, want de periode van OK Computer vind ik echt geweldig.

Er is ook nog een soortgelijke EP die Airbag/How Am I Driving heet. Zal hem wel even toevoegen. Volgens mij zijn dat dezelfde nummers, maar dan voor de Europese markt. De hoes is ook wit. Deze EP was voor de Amerikaanse markt.

Hoe inventief kan je zijn als band

Of als management. Op die andere EP staat trouwens ook het nummer Polyethylene parts 1 and 2, destijds een b-side van Paranoid Android geloof ik. Echt heeeel erg mooi. Ga ik zo maar even draaien denk ik.

Hehe. Moet je dat eens op Soulseek zetten?

Ja, kan ik wel 's doen inderdaad.

avatar van SilverGun
A Reminder behoort tot het mooiste werk van Radiohead. 't Is jammer dat deze EP vrij zeldzaam is.

Ze zullen ooit wel een officiele grote release uitbrengen met al hun b sides en rarities? Zoals vele bands tegenwoordig.

Ze zouden er nu wel 3 CD's mee kunnen vullen, denk ik...

Klinkt goed .

avatar van gemaster
Ik heb de meeste B kantjes hier wel op mp3 liggen. Ben er eigenlijk nooit echt aan begonnen.

Er zijn natuurlijk ook wat rarities bijeen gebracht op Com Lag en My Iron LUng.

herman schreef:
Er zijn natuurlijk ook wat rarities bijeen gebracht op My iron Lung

ja, die Iron Lung heb ik in mijn collectie zitten.

avatar van SilverGun
De B-kantjes die ná OK Computer zijn uitgebracht zijn alleen lang niet zo goed als de eerdere. Op Cuttooth na dan.

De b-kantjes van No Suprises en Karma Police zijn ook van na OK Computer... Of bedoel je de b-kantjes van Kid A, Amnesiac en Hail To The Thief. Die ken ik lang niet allemaal, maar de paar die ik heb gehoord vond ik ook niet heel interessant.

avatar van SilverGun
Of bedoel je de b-kantjes van Kid A, Amnesiac en Hail To The Thief.

Juist

avatar van otherfool
Radiohead in haar beste tijd; b-sides die op menig ander bands' repertoire hoogtepunten zouden zijn. Met name Pearly* en A Reminder zijn bloedmooi. Het duo Melatonin en instrumentaaltje Meeting in the Aisle zeggen me dan weer wat minder, maar het mag de pret nauwelijks drukken.

3,5*.

herman schreef:

Volgens mij ook niet, en toch zijn het echt toffe en uitstekende nummers, die ergens toch wel in de sfeer liggen van 'OK Computer' en 'Kid A'. Ik kan hier heel erg van genieten, al is de Airbag EP net iets beter (door de meerdere tracks...)

avatar van wakingdream
herman schreef:

Airbag was juist bedoeld voor de Amerikaanse markt : Er staat zelfs op de hoes : ''this mini album is aimed at the usa''

avatar van ArnoldusK
Wederom wow.