Leona Lewis - Echo (2009)

Pop / R&B

6. My Hands (4:14)
  7. Love Letter (4:03)
  8. Broken (4:05)
  9. Naked (3:50)
  10. Stop Crying Your Heart Out (4:11)
  11. Don't Let Me Down (4:37)
  12. Alive (3:30)
  13. Lost Then Found (11:09)

met OneRepublic

14. Stone Hearts & Hand Grenades * (4:05)
  15. Fly Here Now *

Elmilo schreef:

niks mis mee, en alsof dat zo belangrijk is

realmadrid23 schreef:

niks mis mee, en alsof dat zo belangrijk is

Inderdaad, dat doet geen afbreuk aan de plaat zelf.

Ik kan er gewoon niet tegen als de plaat al begint met een slechte cover. Covers zijn ook belangrijk. Tenslotte het eerste waar je tegen aan kijkt.

Nee, het zegt inderdaad niet veel over de plaat.

avatar van catdog
De nieuwe single doet me niet veel. Weer een vrij standaard Tedder liedje met een overproductie. Toch is deze dame wel te prijzen om haar vocale kwaliteiten. Jammer alleen dat ze dan deze commerciele meuk moet gebruiken om hits te scoren. We wachten maar af wat het gaat worden want afgezien van enkele draken was het debuutalbum ook best te pruimen.

avatar van Lovekellycl
Ik heb enkel nog maar Happy beluisterd van dit album, het is een leuk nummertje, maar nog niet half zo goed als al haar andere singles uit haar vorige album dat ze uitbracht. Kortom niet goed genoeg voor de start van haar nieuwe cd

avatar van Editoor
Ik ga zo aan deze cd beginnen. Ben benieuwd of deze cd me net zo kan verassen als de vorige.

avatar van Reijersen
Ze heeft best een goede stem, maar ze doet daar mijn inziens nog veel te weinig mee. Ik mis veel puurheid.

avatar van Editoor
Hij viel helaas wat tegen. Te weinig uitschieters. Haalt niet het niveau van haar vorige cd.

avatar van realmadrid23
Editoor schreef:

valt mij ook een beetje tegen ja. nummers die ik persoonlijk goed vindt is " 1,2,11,. ..
( volgens de tracklist wat hierboven staat want, de overige nummers heb ik niet)

oja die cover van stop crying your heart out was echt niet nodig geweest .

avatar van StefanK
Vanmorgen gelekt en na het werk in volle glorie kunnen horen. Geweldig album... dé perfecte opvolger van een debuut dat 6,5 miljoen keer verkocht werd. Bij die plaat ging het toch meer om de looks, de stem en de juiste marketing... nu gaat het gewoonweg meer om de artiest zelf. Aan 8 liedjes schreef ze zelf mee, dus ze mag ze zich inmiddels wel een aardige songwriter noemen. I Got You, Outta My Head, Love Letter en Naked zijn lekkere Popdeuntjes.... uptempoliedjes die we op "Spirit" niet echt terugvonden. Ze komt haar fans hiermee prima tegemoet!

Qua ballads is Lewis toch wel wat sterker, dat blijkt op deze cd ook wel weer. Dit keer niet in de stijl van Whitney, Mariah en Celine, maar Rock getinte tracks met een knipoog naar Coldplay. De Oasis-cover "Stop Crying Your Heart Out" is wel indentiek aan Snow Patrol's "Run" die Lewis vorig jaar succesvol naar de top zong maar ach... een geslaagde zet is het zeker wel. Met de juiste promotie, en goede single's zal de ster van Lewis alleen maar hoger rijzen...

avatar van Lovekellycl
Ik vind haar cd wat standaard, geen uitspringers. Tevens vindik dat Don't let me down het enige zaagnummer is op deze cd terwijl haar vorige cd meerdere zeiknummers bevatte ondanks de mooie uitschieters die er daar dan wel weer opstonden.. Misschien als ik hem meer luister, hij mij meer kan boeien.

het maakt niet ujit wat leona lewis zingt!alles is gewoon goed!!!ook dit album weer perfect!

groetjes

avatar van Lovekellycl
Ik moet zeggen na hem een 2de keer beluisterd te hebben, ik hem al wel beter vind, nog altijd niet top maar toch..

avatar van Naomi Watts
Blijft toch wel een heerlijke plaat van Lewis en het blijft toch één van de meest veelbelovende vocalistes van dit moment. Jammer, dat ze nog niet in de positie zit om haar eigen keuzes te maken. Overall toch wel een fijne plaat, soms wat overproduced, sommige missers maar een positief gevoel overheerst. Vooral Broken is een prachtige track, één van de mooiere ballads die ik de laatste jaren gehoord heb, emotioneel beladen en oprecht. Vooral op deze maar ook op andere tracks is ze vocaal behoorlijk impressive. Rephrase: overdonderend.

Lewis is een vocaliste naar mijn hart, een gouden strot, durft met haar uithalen de remmen toch flink los te gooien. Geen zangeres die me qua stijl zo doet denken aan Christina Aguilera als Leona Lewis, groot compliment uit mijn mond. Hopen dat ze in de toekomst meer ruimte krijgt voor haar creatieve vrijheid, if so, dan hebben we goud in handen met Leona Lewis.

avatar van Lovekellycl
Christina Aguilera en Leona lewis zijn 2 geweldige zangeressen zeker en vast maar qua stijl totaal apart zou ik zo denken..

avatar van Naomi Watts
Qua muziekstijl zijn ze inderdaad moeilijk te vergelijken (sowieso is Aguilera moeilijk te vergelijken aangezien ze per project in een ander uiterste springt) maar qua uithalen, de intense emotie die er in die uithalen gelegd wordt en de opbouw naar die uitbarsting toe vind ik één groot raakvlak. Al kan Lewis qua power nog niet tippen aan Aguilera. Wel het enige raakvlak dat ze hebben, voor derest zijn het inderdaad erg verschillende vocalistes.

Cardia
Leona Lewis is een van mijn favoriete artiesten. Vooral door haar prachtig stemgeluid, de verschillende toonhoogten die ze aankan en het feit dat ze dat live allemaal even goed kan.

Alleen zit ik nog steeds op hoogtepunten te wachten, iets wat ik op haar vorige en ook nog steeds op dit album mis.
Teveel trage liedjes, en zelfs de snellere nummers zijn te rustig of eenzijdig om echt als een hit te klinken in mijn oren.

Mijn favoriete nummers:
I Got You, Love Letter, Broken, Let It Rain.

Ik vind het een erg goed album met prachtige nummers! Haar stem is zooo mooi en kan ik uuuren naar luisteren.. Mijn favoriete nummers zijn Broken,Alive,Stop Crying Your Heart Out,and Happy. Mijn favoriete zangeres blijft Christina Aguilera,maar Leona luister ik even graag als Christina!

avatar van Leander1991
Naomi Watts schreef:

Aguilera haar nummers zijn veel gemeender. Haar uwe, krachtige stem is zelfs een tikkeltje 'vuil' en dat maakt de emotie van het nummer veel oprechter intenser en eerlijker. En dat is iets wat Leona Lewis en Beyonce Knowels (die overigens technisch heel sterk zingen, maar hele cleane vocals hebben) echter vaak uit het oog verliezen!

avatar van Emile93
Elmilo schreef:
Bah, wat een bewerkte cover. Verschrikkelijk.

Helemaal mee eens maar wel een keigoede cd! En wat een stem heeft deze dame!!!! Volgens mij kan ze je gewoon zo van je stoel blazen!
HAHAHAHAHA
4,5 ster

avatar van Lovekellycl
Ik ben het eens met Leander. Beide hebben excellente zangcapaciteiten. Maar het stemgeluid van Beyoncé en Leona Lewis begint mij al rapper te vervelen dan dat van Christina Aguilera.

Ik vind Leona een zeer goede vocalist maar misschien wat eentonig.
Toch vind ik haar tweede album nog best interessant.

Mijn favoriete nummers zijn: Happy, I Got You, Can't Breath, My Hands, Naked, Don't Let Me Down en Lost Then Found.

avatar van StefanK
Met 2,2 miljoen verkochte exemplaren is het resulaat van dit album een tegenvaller, als je het vergelijkt met 'Spirit' dat 6,5 miljoen keer over de toonbank ging. De promotie van 'Echo' werd op verkeerde wijze aangepakt en had al een valse start door 'Happy' te lanceren als leadsingle. Prachtig nummer maar ze had met uptempo liedjes als 'Love Letter', het gewaagde 'Outta My Head' of het Rock-getinte 'Naked' zeker meer indruk achter gelaten op het publiek.

Die songs zijn nooit tot een release gekomen en dus niet bekend bij veel mensen, zonde! 'I Got You' als single-release was geen verkeerde keuze omdat het qua stijl zo meekon op het succes van 'Bleeding Love' maar de timing was slecht, evenals de promotie. Erg zonde hoe dit project is aangepakt, want de cd staat bol van goede composities. Hopelijk krappen ze zich bij Leona's label achter de oren en pakken ze het bij schijfje 3 totaal anders aan. Zomer 2011, we zijn benieuwd!!

avatar van Angelo
Zingen kan ze als geen ander. Live weet deze dame zich dan ook prima staande te houden. ‘Echo’ voldeed qua verkoopcijfers denk ik niet helemaal aan de verwachtingen, maar dat zegt inhoudelijk natuurlijk niets over het album. Zo is het nummer ‘Happy’ gewoon een goede R&B-compositie, wat mij betreft één van de beste nummers in zijn soort van de afgelopen jaren. De andere (geflopte) single ‘I got you’ is niet slecht, maar een rare keuze om als single uit te brengen, want dit album had betere nummers te bieden die een stuk meer hitgevoelig zijn.
Een opvallend nummer op dit album is het nummer ‘Brave’, een R&B-ballad met een ietwat duister sfeertje. Met een catchy floorfiller als ‘Outta my head’ is ook niets mis, en dit nummer had dan ook zeker niet misstaan als single. Dat dit gewoon een retestrakke popsong is, is niet raar; het is namelijk een Max Martin productie, de man achter de grootste hits van Britney. De ballad ‘My hands’ met naar mate het nummer eindigt een prachtig koortje, klinkt ook niet verkeerd. Tekstueel is een nummer is het pop/rock-nummer ‘Naked’ een van de mooiste nummers op dit album, en het refrein is één van de meest catchy refreinen op deze plaat. Een gewaagde cover als ‘Stop crying your heart out’ (Oasis) had alles in zich om uit te groeien tot een grote hit, het is dan ook een gemiste kans dat met een dergelijk nummer niets werd gedaan, al blijft de originele versie (zoals vaak) beter. Ook ‘Love letter’, ‘Broken’ en ‘Don’t let me down’ zijn leuke nummers op dit album.
Wanneer ik wil luisteren naar een pop/R&B-album dan vind ik de albums van Leona Lewis een prima optie. De muziek is in het algeheel te glad, maar haar prachtige en loepzuivere stem zorgt ervoor dat daar wat makkelijker doorheen te prikken is. Niet alle nummers zijn even geslaagd, maar een groot gedeelte van het album is zo nu en dan best genietbaar. Mooie hoesfoto trouwens!

Nou Nou...eindelijk heb ik het album in huis ( bij de Aldi voor slechts 5 euro )
Had natuurlijk enorme verwachtingen...aangezien ik Spirit gewoon waanzinnig vond en nog steeds vind. ( ben een enorme liefhebben van ballads ) Toch na de 4de keer luisteren grijpt Echo me nog niet echt beet. Vind Momenteel Can't breathe echt helemaal waanzinnig. Ook Broken vind ik bijzonder mooi. Voor de rest doet het me nog weinig. Mss ook omdat de stem van Leona toch niet zo sterk is als ik had gedacht. Er mag wel wat meer peper bij. Maar goed. Ik heb vertrouwen in deze meid..ook al verkocht deze cd niet zo bijster goed. Als ze gewoon doorgaat komt ze er wel.

avatar van GiRlS AlOuD FaN
Er staan een paar pareltjes op dit album, zoals I Got You, Can't breathe, Outta My Head, My Hands, Naked, Stop Crying Your Heart Out.

avatar van Emile93
Prachtig album. Toen het verscheen was ik er niet zo kapot van, maar nu vind ik het Leona's beste plaat en echt een fantastisch album!

avatar van MIAB
De complete (Japanse) versie is wat aan de lange kant, toch doet het niet af aan de kwaliteit van de cd. Leona Lewis heeft een erg aangenaam vol stemgeluid. Niet zo'n schreeuwerige stem als bijvoorbeeld Glennis Grace. Een mooi vervolg op haar debuutalbum. 3,5*

Happy (4:03) 3,5
Stone Hearts & Hand Grenades * (4:05) 3,5
Fly Here Now * 3,0
You Don't Care * 3,0
Let It Rain * (3:42) 3,5

Vocale perfectie. Een zeldzaamheid tegenwoordig.

Hoe vaak ik het haar stem ook gehoord heb, het raakt me altijd. ❤️

avatar van ZAP!
Groetjes terug!