In Broken English - In Broken English (2009)

Frankrijk

13. Nobody Needs to Know *
  14. Dogs Run Wild (In America) *
  15. Play *
avatar van Chameleon Day
Ik ben het album nu voor het eerst aan het beluisteren en het klinkt vooralsnog behoorlijk goed (zit bij track 5). Het is op het eerste gehoor een heel gevarieerd album. 'Phoenixes' is iig een fraai nummer. Die zanger heeft wel (heel) wat van Bowie weg. Lijkt ook op die zanger van Decorate Decorate.

Overigens vind ik de aanduiding electronic misplaatst. Er zit wel wat electronica in, of eigenlijk gewoon synths, maar het is toch meer gitaar gedomineerd. Rock zou een betere aanduiding zijn.

avatar van azra
Ik ga deels met je mee. Ik zal het corrigeren naar electronic/rock. Het einde van dit album neigt wel meer naar electronic dus misschien dat je daar nog aan toe komt - of inmiddels aan toegekomen bent.
Ik quote mijzelf uit het album van de dag topic over dit album
In Broken English is een bandje/project van 3 muzikanten( en 1 vj, film director). Gregg Anthe is de grote man hierachter. Dit is het debuut album van deze franse band, maar klinkt zeer professioneel. Het heeft wat weg van de jaren 80 electronic zoals Depeche Mode alleen het is zwaarder. Het is weemoedig en melancholiek. Het is duister op een nieuwe manier. Er is geen overbodig gebruik gemaakt van 'duistere instrumenten' of zwart-gestemde vocalen. Ook wordt er op een andere manier de eenzaamheid, de leegte en het verdriet omschreven. Niet zoals bijvoorbeeld Joy Division dit gevoel creërde door het gebruik van kille drums en gitaren die als main-doel hadden om de zang te ondersteunen, de lyrics nóg beter over te brengen.
Toch is het niet allemaal zo zwaar, het is vooral sloom waardoor ik mij vaak wil voortbewegen als een vogel in slow-motion bij het horen van bijvoorbeeld Phoenixes. De sfeer die dit album op weet te wekken is indrukwekkend. Iets wat Editors, White Lies, Black Poets en Interpol toch minder goed gelukt is - mijn inziens. Het album is niet één doorlopend geheel van briljante nummers want er staan ook enkele nummers op die het hoge niveau niet halen maar nummers als Criminals, Time is a Thief, Siren's Call en Your Hands zijn nummers die ik over enkele jaren graag meezing bij een concert.
Het eerste mp3- album wordt gratis aangeboden (exclusief de bonusnummers) dus grijp deze kans om legaal de muziek op je computer te zetten en vervolgens aan andere door te geven.
Mijn favoriet is Criminals, op de voet gevolgd door Your Hands ( 'your breathe in my mouth, doesn't make me feel sad' )

avatar van Lin
Lin
Ik vind het ook niet verkeerd klinken. Vanmorgen zei ik tegen reptile dat het wel leek of er meerdere zangers zijn omdat hij in het ene nummer wel heel erg aan Bowie doet denken en in het andere nummer helemaal niet. Azra heeft me verteld dat het inderdaad twee zangers zijn dus zo gek dacht Linnie toch niet

Ondanks de associatie met Bowie en Depeche Mode die ik gelijk had heb ik niet het idee dat het na-aperij is, ze zetten wel degelijk een eigen sound neer. Er zit genoeg variatie in de nummers om niet te vervelen. Dit album zal hier nog wel vaker gedraaid worden (al was het maar om tot een stem te kunnen komen, maar ook gewoon omdat het een op het eerste gehoor lekker album is)

avatar van VanDeGriend
Klinkt zeker niet onaardig zo op het eerste gehoor. En inderdaad, op een aantal nummers klinkt de zanger wel een beetje als Bowie. Deze plaat werd mij getipt vanwege mijn positieve kritiek bij het album van Screaming Lights. Los of je dit met elkaar kunt/mag vergelijken maakt dat album op mij meer indruk dan IBE maar dat vindt Azra dus andersom

Anyway, leuke tip en geen verkeerde plaat. 3,5 om te beginnen..een score die duidt dat t bij vaker draaien kan veranderen en gebaseerd is op de eerste 10 nummers. Ook even op zoek naar een hard copy met de extra tracks