Caustic Window - Joyrex J5 EP (1993)

Electronic
Label: Rephlex

1. Astroblaster (5:28)
  2. Jedi (5:04)
  3. 4-Lom (6:55)
  4. R2D2 (3:39)
avatar van John Doe
''Astroblaster'' is een klein beukertje en blaast echt lekker door met een simpele maar effectieve beat. Heeft een soort pop-gehalte deze track, kwa melodie die erin doordraaft door een rauwe synth. Klinkt daardoor ook als een trendsettend nummer. Heerlijke afmixing.

''Jedi'' heeft prachtige zweverige akkoorden. Het juiste ritme zit eronder. Een prachtige pauze erin met nieuwe akkoorden en een langzame trom. Op de Caustic Window Compilation komt deze terug als ''On The Romance Tip'', klinkt zeer warm ook.

''4-lom'' is alweer supersterk. Deze is weer wat steviger en bevat wat vette synths en flangers, deze track heet op de Caustic Window Compilation ''Joyrex 5''. De beats en alles wat er nauw aan verbonden zit vind ik echt geweldig in dit nummer.

De laatste ''R2D2'' is minder serieus te nemen. Een geinig, speciaal vrolijk nummertje evengoed. Een onschuldig fluitje blaast over een paar snel langsrazende synth-noten. De wat duisterdere synth die er inkomt zorgt voor een geinige balans. Dik 4 sterren waard.

avatar van Onderhond
Die R2D2 track ken ik nog wel. Altijd een zeer grappig Star Wars geintje gevonden. Leuk en fris trackje. Zal eens op zoek gaan naar de rest.

avatar van Onderhond
Schattig, da's het eerste waar ik aan denk bij dit EPtje.

Zo'n "Astroblaster" is best aandoenlijk. Cool bassje, leuk melodietje, inderdaad nogal poppy op een bepaalde manier, maar toch zeker geen top40 materiaal. Daarvoor toch net te duister. "Jedi" is een pak chiller, eigenlijk een zeer mooie track, en best nog fris klinkend. Prachtige waves, mooie ritmes.

"4 Lom" opent de B-kant, en is wat typischer AT werk. Wat complexere ritmes, alleen ivm het latere werk een beetje flauw. Zal toen wel een coole track geweest zijn, nu doet het me weinig. Zit nog wel een leuk stukje op een minuut van't einde, maar had wat meer mogen zijn. "R2D2" was het enige trackje dat ik reeds kende. Blijft een schattig dingetje. Leuke bliepjes en tuutjes, zeer grappig en jolig trackje.

AL bij al toch 4* voor deze EP. Best leuke en guitige nummers, en dat allemaal zo'n goeie 12 jaar geleden. Beetje laat, maar ben alsnog kwaad op de toenmalige radiostations om dit soort werk achter te houden.

avatar van gemaster
Ik ben het helemaal eens met de heren hierboven. Erg lekker EP'tje, vooral Astroblaster is een lekker no nonsense nummer.

avatar van shimahero
R2D2 is een geinig nummer