Tony Wilson - I Like Your Style (1976)

Trinidad en Tobago
Soul / Funk
Label: Bearsville

1. I Like Your Style (3:05)
  2. New York City Life (5:44)
  3. The Politician (3:49)
  4. Anything That Keepsyou Satisfied (3:08)
  5. What Does It Take (4:12)
  6. I Can't Leave It Alone (3:25)
  7. Gotta Make Love to You (3:35)
  8. Lovin You Ain't the Same (3:58)
  9. Better of Just Loving You (3:47)
  10. Legal Paper (3:27)
avatar van RonaldjK
Na ettelijke hitsingles, twee albums en groeiend succes verliet Tony Wilson Hot Chocolate om solo te gaan, deelde gaucho bij album Hot Chocolate. Die carrière stond qua succes in de schaduw van zijn oude bandje, maar leverde wel fijn solowerk op. MuMe vermeldt als land van herkomst terecht Trinidad en Tobago, maar de man woonde al sinds de jaren ’60 in Brixton, Londen. Vandaar dat hier Britse soul is te horen.

Hij klinkt vooral als een ingetogener versie van Hot Chocolate en scoorde met I Like your Style in januari 1977 #11 in de hitlijst van de NOS. Alhoewel ik toen fanatiek radio luisterde, heb ik hier geen ‘actieve herinnering’ aan. Het blijkt een vrolijk, dansbaar liedje, waar niets mee mis is. Het album kreeg dezelfde naam als de hit, die de plaat aftrapt.
Daarna gaat het tempo van de muziek omlaag. De sfeer is geschikt voor de late avond of zondagochtend. Wilson brengt vooral rustige soul, slechts met afsluiter Legal Paper wordt het weer uptempo.

Bij Hot Chocolate schreef Wilson de teksten die aan het geweten van de mens appelleerden en dat doet hij hier ook. Luister maar eens naar New York City Life, dat onmiddellijk na het titellied komt. Idem voor The Politician (A Man of Many Words). Maar ook wordt onbezorgd over de liefde gezongen, liedjes met een zorgeloos en zomers gevoel.

Lekker plaatje, niet baanbrekend maar beter dan sommig werk van zijn voormalige groep. Een dikke 7.