Wim Sonneveld - Het Dorp (1998)

Alternatieve titel: Het Mooiste Van

Label: Rotation

1. Het Dorp (3:16)
  2. Kobie (2:50)

met Willy Alberti

3. Catootje (6:20)
  4. Zo Heerlijk Rustig (2:44)
  5. Poen (2:25)
  6. Marjolijne (3:02)
  7. Daar Is de Orgelman (Het Lied van Willem Parel) (3:30)
  8. Margootje (4:50)
  9. Aan de Amsterdamse Grachten (2:37)
  10. Gerrit (2:59)
  11. Verliefd op Juffrouw van Dam (3:25)
  12. Een Zwoele Nacht in Krimpen aan de IJssel (2:19)
  13. Loflied op Dora (3:13)
  14. Had Je Niet die Mooie Blauwe Ogen (4:13)
  15. Liedje met Bloemen (3:56)
  16. Josefien (3:34)
avatar van dynamo d
Het Dorp is een Hollandse klassieker, 5x op single uitgebracht. Het Dorp is een cover van Jean Ferrat - La Montagne. Nederlandse tekst door Hugo Verhage. Hugo Verhage was het pseudoniem voor Friso Wiegersma, de partner van Sonneveld. Naar ik heb begrepen gaat de tekst over Deurne, het dorp van Wiegersma. En langs het tuinpad van mijn vader, verwijst naar het pad naast het ouderlijk huis van Wiegersma.

Andere klassiekers op deze verzamelaar van een van de Grote Drie van het Nederlandse cabaret (Toon Hermans, Wim Kan en Wim Sonneveld): Zo Heerlijk Rustig, Poen, Margootje, Aan de Amsterdamse Grachten.

In 2024 verzocht de Amsterdamse krant Het Parool zijn lezers het mooiste lied over Amsterdam te kiezen en dat werd Aan de Amsterdamse Grachten, gecomponeerd door Pieter Goeimans (pseudoniem: Peter Shott). Eerste keer dat dit lied publiekelijk werd gezongen was door Johnny Kraaijkamp. In de versie van Wim Sonneveld ontbreekt overigens een origineel couplet.

Het nummer Josefien is van Sonneveld en Verhage (Wiegersma) samen. Het Loflied op Dora van hen beiden, tezamen met R. Bos.