Air & Alessandro Baricco - City Reading (2003)

Alternatieve titel: Tre Storie Western

Frankrijk / Italiƫ
Electronic / Pop
Label: Source

1. Bird (7:20)
  2. Prologo Per La Puttana Di Closingtown (2:40)
  3. Se Vuoi Capire La Loro Storia (1:05)
  4. Pat Cobhan Ride (4:14)
  5. Fanny Scivola Con le Labbra (2:01)
  6. Pat Cobhan Alza Gli Occhi (1:24)
  7. Young (2:36)
  8. Affanculo (4:13)
  9. Quello'uomo Bara, Dice (1:38)
  10. Finale (1:35)
  11. Prologo (3:20)
  12. Il Primo Giorno (3:39)
  13. Il Secondo Giorno (4:57)
  14. Il Terzo Giorno (5:34)
  15. L'urlo (1:16)
  16. Mondo Sparito (0:55)
  17. Il Quatro Giorno (4:21)
  18. Macchie Di Sangue (1:13)
  19. Musica (3:07)
avatar van Dielie
iets dromerig aan dit album?

uitleg aub

avatar van Jeanicious
Ik heb hem een keer beluisterd in een CD winkel. Niet gekocht. Het is AIR muziek waarover een verhaal wordt voorgedragen ( als ik het me juist herinner ). Niet veel aan.

dutch2
Wat de tekst betreft: Alessandro Baricco is een behoorlijk geniale Italiaanse schrijver (wel even wennen), die in een volstrekt eigen toon de meest wonderlijke verhalen vertelt. Voor zover ik weet draagt Baricco op dit album een gedeelte van zijn boek City voor, begeleid door de muziek van Air. Op zich geen vreemde combinatie aangezien Baricco's proza soms wel iets sprookjesachtigs heeft.

Voor wat dit album betreft durf ik geen uitspraak te doen, maar iedereen die een beetje houdt van originele literatuur, zou Baricco eens moeten proberen.